Design en Interieur

Hoe keukengerei, voedsel en serviesgoed in keukenkastjes te verdelen: alles past en er blijft ruimte over

#image_title
475views

Huisvrouwen klagen vaak over kleine keukens en zeggen dat ze vanwege het onvoldoende aantal vierkante meters voortdurend in chaos verkeren.

In werkelijkheid hangt alles niet af van de afmetingen van de keuken, maar van de organisatie van de ruimte.

Yulia Tychino, expert in de online publicatie BelNovosti op het gebied van design en interieur, vertelde ons hoe je ervoor kunt zorgen dat alles in de keuken past en er nog vrije ruimte over is.

We zullen het niet zozeer hebben over het feit dat de set moet worden besteld volgens individuele tekeningen, maar over de organisatie van de ruimte.

Keuken
Foto: © Belnovosti

Waar te beginnen

U moet de ruimte verdelen: laat een ruimte over om te koken, om keukengerei en spullen op te bergen die nodig zijn voor het dekken van de tafel.

In elk geval hoeft u alleen de items achter te laten die bij het koken worden gebruikt, en niet welke complete keukensets.

Organisatoren voor het opbergen van deksels van potten en pannen, magnetische houders voor messen, organisatoren voor wasbenodigdheden en hangende planken voor kruiden zijn niet overbodig.

Organiseer je kasten

Het is al lang bekend dat de onderste laag zo moet worden gepland dat deze meer laden heeft in plaats van scharnierende kasten. Het is de laatste methode die als het meest lastig wordt beschouwd om dingen op te slaan.

In lades kun je potten en pannen opbergen, bakjes voor diverse producten, en voor potten ontbijtgranen en andere boodschappen is het makkelijker om een ​​uitschuifbaar bagagerek te voorzien.

Het opbergvak voor serviesgoed moet dichter bij de gootsteen en vaatwasser worden geplaatst.

Zorg voor een droogrek voor borden, kopjes en ander keukengerei, anders komt er nooit orde.

Voedselopslag

Het is een kleine zaak, maar het is beter om transparante potten voor ontbijtgranen te kopen. Huisvrouwen vertrouwen niet altijd op de etiketten, maar nemen vaker mee wat ze in de container zien. Opslagcontainers moeten vierkant of rechthoekig zijn, maar rond.

Hoe minder vaak een ingrediënt wordt gebruikt, hoe verder het van het kookgedeelte verwijderd kan worden. Al het andere moet bij de hand zijn, maar aan het zicht onttrokken.

Producten die in reserve en in grote hoeveelheden worden gekocht, kunnen het beste op de onderste planken worden bewaard.

Het is beter om containers met plantaardige olie en andere vloeistoffen op de onderste planken van de kast te plaatsen – als ze plotseling gaan lekken, zullen ze de keuken niet bevlekken of het droge voedsel dat ernaast of eronder ligt bederven.

Eerder werd gerapporteerd hoe je een hobbyzone in huis kunt creëren.