Design en Interieur

Hoe vlees marineren zodat het in je mond smelt: een echt culinair meesterwerk

518views

Vleesgerechten worden veel aromatischer en smakelijker als je eerst het hoofdproduct marineert.

Velen zijn gewend om hiervoor mayonaise, kefir of azijn te gebruiken.

Als u een interessantere smaak wilt, moet u op andere beschikbare producten letten.

Er zijn veel opties voor uitstekende marinades die het vlees zachter, malser en smakelijker maken.

Shish kebab, vlees
Foto: © Belnovosti

Als er bijvoorbeeld liefhebbers van zoetere smaken in huis zijn, dan zullen ze zeker van een marinade op basis van citrus-, ananas- of granaatappelsap houden. Je kunt ook een marinade op basis van kiwi gebruiken.

Op deze manier marineer je vlees in slechts een half uur.

Het product kan niet langer in deze staat worden gelaten.

Als je een scherpere smaak wilt, moet je letten op de mosterdmarinade.

Maar je moet het helderder en interessanter maken met behulp van een extra component. Zoals ervaren koks opmerken, moet je een beetje honing toevoegen.

Eerder vertelden we je hoe je eiermarinade maakt.