Praktische tips

5 dingen in de keuken die je al lang geleden had moeten weggooien: het geheim van perfecte orde

#image_title
471views

Als je wilt dat je huis schoon en netjes is, zul je een aantal spullen weg moeten doen.

Een expert van de online publicatie BelNovosti, ontwerper Yulia Tychino, deelde een lijst met dingen voor ‘recycling’.

Mokken

Natuurlijk raden we niet aan om alle bekers in één keer weg te gooien; u hoeft alleen maar het aantal te controleren. U kunt items achterlaten die u bijzonder dierbaar zijn, maar het is beter om gerechten te verwijderen die zijn versierd met logo’s, inscripties of symbolen van het jaar.

Containers

Als we het hebben over voedselcontainers, dan moet je in de eerste plaats de containers verwijderen die verzadigd zijn geraakt met verschillende geuren of door de tijd donker zijn geworden, en ten tweede zijn dozen zonder deksel overbodig in je keuken – ze zijn gewoon nutteloos.

Beker
Foto: © Belnovosti

Specerijen

Vergeet niet dat specerijen en gedroogde kruiden een houdbaarheidsdatum hebben. Na enkele maanden in een open verpakking verliezen ze hun smaak en na een paar jaar veranderen ze volledig in stof.

Daarom wordt het afgeraden om grote hoeveelheden kruiden te kopen, tenzij je ze vaak gebruikt. Maar integendeel, het is de moeite waard om vaker een audit van uw reserves uit te voeren om zich te ontdoen van specerijen die hun smaak hebben verloren.

Kleinigheden

Bewaar geen miniversies van voedingsmiddelen zoals sojasaus, ketchup, portiesuiker etc., tenzij u deze binnen een bepaalde tijd heeft gebruikt. Als je de inhoud van de veelkleurige zakjes nog steeds niet kunt gebruiken, gooi ze dan gerust in de prullenbak.

Oud textiel

Er is geen plaats in een opgeruimde keuken voor oude handdoeken, ovenwanten en andere textielproducten – ze kunnen hun functies niet langer efficiënt uitvoeren, dus waarom zouden ze hun “kwelling” verlengen?

Eerder hebben we spullen in de keuken op een rij gezet die je het beste vaker kunt schoonmaken.