Praktische tips

Hoe je een rijke bouillon van zelfgemaakte kip kookt: bevredigend en gezond

#image_title
549views

Het is bekend dat kippenbouillon helpt bij verkoudheid, griep en andere seizoensziekten.

Maar velen zijn bang voor de antibiotica die aan kippen in industriële installaties worden gevoerd. Als gevolg hiervan wordt het water afgevoerd, wordt de kip twee keer gekookt en wat daarna in het hete brouwsel overblijft, is alleen aan de hemel bekend.

We vertellen je hoe je een voedzame, smakelijke en gezonde bouillon maakt van zelfgemaakte kip. Het is niet zo vlezig, maar er zitten geen diergeneesmiddelen in. En de rest kan worden opgelost.

Hoe koken

Neem dus een kip van 1-1,5 kilogram en 300-400 gram rundvlees.

Foto: © Belnovosti

Schil één ui en één wortel. Het is beter om de ui in zijn geheel te koken – dit maakt het gemakkelijker om hem te vangen en weg te gooien aan het einde van het koken.

Neem om te proeven laurier, zwarte peper en zout.

Voordat u de bouillon aan de kook brengt, laat u het vlees 2-3 uur in water weken.

Vul vervolgens een pan met drie liter koud water, dompel de vogel onder en kook, en als hij kookt, schep je het schuim eraf en voeg je de kruiden toe.

De bouillon kookt 1,5 uur op laag vuur.

Dompel vervolgens de groenten en het rundvlees onder in de bouillon, breng aan de kook en kook nog eens 1,5 uur, waarbij u het schuim afschuimt.

Zout wordt 30 minuten voor het einde van het koken toegevoegd.

De bouillon zal gezond, rijk en voedzaam zijn, eet smakelijk!

Eerder vertelden we je hoe je gezouten karamel maakt.