Praktische tips

Hoe kool te koken zodat er GEEN gassen ontstaan

#image_title
459views

maakt deel uit van de herfst-wintertafel van alle Bulgaren. Maar helaas, het is een bekend feit dat deze kruisbloemige groente nogal wat mensen gas geeft. En hoewel het geweldig is dat het je spijsverteringsstelsel helpt werken, is een opgeblazen gevoel niet bepaald het gewenste resultaat bij een heerlijke maaltijd. Maar wanhoop niet, want er zijn verschillende manieren om kool te koken, zodat er minder gas ontstaat.

Waarom veroorzaakt kool gas?

“Het hoge vezelgehalte is een deel van de reden. Bovendien bevatten kruisbloemige groenten, zoals kool, broccoli, bloemkool en spruitjes, raffinose, een onverteerbare suiker. Omdat het door bacteriën in de darmen wordt gefermenteerd, wordt er gas geproduceerd. Daarom kunt u na het nuttigen van deze voedingsmiddelen last krijgen van winderigheid en ongemak. Ze zijn ook bronnen van zwavelhoudende glucosinolaten, plantaardige stoffen die bekend staan ​​om hun antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen.

Kijk beter:

Hier ziet u hoe u het probleem kunt oplossen

Door voedsel te fermenteren, worden ze gemakkelijker verteerbaar, en het is ook verrassend eenvoudig. Het is belangrijk om de kool goed te raspen, dan kun je creatief aan de slag met verschillende kruiden en specerijen.

Kook het

Over het algemeen zorgt koken ervoor dat groenten gemakkelijker verteerbaar zijn, wat kan helpen gasvorming te verminderen. Om de voedingsstoffen in de kool te behouden die verloren gaan als je het water afvoert, kun je koolsoep proberen of gewoon een paar pollepels koolbouillon toevoegen als je de kool naar de pan verplaatst.