Praktische tips

Hoe maak je een echte Poolse cheesecake klaar: een dessert dat het waard is om op de feesttafel te staan

#image_title
454views

Recepten voor veel gewone gerechten hebben over het algemeen iets gemeen, maar rekening houdend met de kenmerken van de nationale keuken krijgen ze unieke kenmerken.

Dit verhaal gebeurde met de Poolse cheesecake. Op het eerste gezicht is het een gewoon ontbijtgerecht, maar aan de andere kant is het een feestelijk dessert.

Vereist:

  • zelfgemaakte kwark (vet) – 1 kg;
  • boter – 125 g;
  • suiker – 250-270 gr;
  • eieren – 10 stuks;
  • zetmeel – 2 el. l.;
  • snufje vanille;
  • rozijnen – 100-150 gr;
  • koekkruimels en poedersuiker.

Hoe koken

1. Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur komen. Scheid de dooiers en klop met suiker tot een gladde massa. Plaats de eiwitten in de koelkast.

2. Meng gesmolten boter met kwark en zeef het zetmeel in het mengsel, voeg vanille toe, meng.

Producten
Foto: © Belnovosti

3. Klop de eiwitten tot ze een stabiel schuim vormen en meng ze met het wrongelmengsel tot een gladde massa. Voeg gestoomde en gewassen rozijnen toe.

4. Vet een ovenschaal in met boter, bestrooi met koekjeskruimels, giet de wrongelmassa erbij en plaats in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 50 minuten.

Laat de cheesecake als hij klaar is afkoelen in een halfopen oven, bestrooi hem met poedersuiker en serveer.

Eerder hadden we het over ongebruikelijke vullingen voor taartjes.