Praktische tips

Hoe te begrijpen dat de snijplank moet worden vervangen: let op één nuance

#image_title
481views

Elke huisvrouw heeft een snijplank waarop ze zondig klaar is om alles te snijden, ondanks de aanbevelingen van experts.

In de regel is dit een compact, stabiel en gemakkelijk schoon te maken item dat je nooit wilt weggooien. Maar aan alles zit een grens.

Het is bekend dat houten snijplanken het langst meegaan. Ze zijn het veiligst in termen van ecologie, maar niet het meest praktisch.

Steeds vaker worden omvangrijke en zware houten producten die niet erg gemakkelijk schoon te maken zijn, vervangen door plastic of siliconen. Het is belangrijk om je hier niet door te laten meeslepen.

Kaasplankje
Foto: © Belnovosti

Wanneer moet u uw snijplank vervangen?

Het gevaar schuilt niet in de materialen zelf, maar in de bacteriën die zich in spanen en scheuren nestelen.

Salmonella, E. coli, stafylokokken en andere ziekteverwekkers kunnen in de planken verborgen zitten.

Ze zeggen dat het schoonmaken ervan niet zo eenvoudig is als het verwisselen van het bord.

Daarom, als de sneden, spanen en scheuren op het oppervlak van de snijplank constant donker of zwart zijn, kan dit artikel niet langer in de keuken worden gebruikt.

Hoe schoon te maken

Op het gebied van desinfectie zijn plastic producten veiliger dan houten producten, zeggen experts. De reden is dat hout poreuzer is en een grondigere reiniging vereist.

De eenvoudigste manier om uw keukengerei op orde te krijgen, is door het bord in de vaatwasser te wassen.

Eerder vertelden we je hoe je gevallen naalden uit een kerstboom kunt verzamelen zonder stofzuiger.