Praktische tips

Hoe u te gezouten voedsel kunt bewaren: 4 lifehacks die de smaak van gerechten zullen verbeteren

#image_title
490views

Als u tijdens het kookproces uw voedsel te zout maakt, hoeft u niet te wanhopen en in paniek te raken.

Er zijn eenvoudige manieren om voedsel te bewaren.

Water

Als er te veel zout in de saus of jus komt, moet u een beetje schoon water toevoegen.

Dit moet geleidelijk gebeuren.

Zout
Foto: © Belnovosti

Vervolgens moet de massa aan de kook worden gebracht.

Granen en pasta kunnen onder stromend water worden gewassen.

Rijst

De ontbijtgranen moeten in kaasdoek worden gewikkeld en gedurende 10 minuten in de soep worden geplaatst.

Als je bovendien te gezouten gehakt krijgt, verander dan het recept een beetje en voeg rijst toe, zodat de uiteindelijke smaak van het gerecht aangenamer is.

Aardappel

De rauwe en geschilde groente moet in soep of stoofpot worden gedaan om overtollig zout op te vangen.

Na 20 minuten kan het wortelgewas worden verwijderd.

Boter of room

Je kunt de smaak zachter en evenwichtiger maken door een beetje boter of slagroom toe te voegen.

Deze methode is bijvoorbeeld ideaal voor het stoven van kip.

Eerder vertelden we je hoeveel zout je moet toevoegen bij het koken van pasta.