Praktische tips

Hoe zich te ontdoen van visgeur: de belangrijkste geheimen onthuld

569views

Vis kan veilig worden beschouwd als een van de meest waardevolle voedingsproducten, maar heeft één belangrijk nadeel: het heeft een specifieke geur.

Daarom moet je weten hoe je er vanaf kunt komen.

Welke methoden worden gewoonlijk onderscheiden?

Om geurtjes in de koelkast te voorkomen

Iedereen weet dat de eerste fase van het ontdooien plaatsvindt in de koelkast. Als dit niet gebeurt, is het onmogelijk om een ​​gerecht van hoge kwaliteit te bakken – de vis valt tijdens het warmtebehandelingsproces in stukken uiteen.

Probeer daarom tijdens het ontdooiproces de dichtheid te behouden.

vis
Foto: © Belnovosti

Inweken

Veel huisvrouwen proberen tijdens het kookproces onaangename geuren te vermijden. Daarom wordt het product eerst in een speciale oplossing bewaard.

Om het te bereiden, moet je een kleine hoeveelheid azijn in het water gieten. De vis moet ongeveer twee uur in dit mengsel blijven.

Borden

Er wordt aangenomen dat het voor vissen beter is om je eigen mes en snijplank te hebben. Dat is de juiste beslissing. Het is ook de moeite waard eraan te denken dat ze moeten worden gewassen met water en azijn.

Citroen, die we gebruiken om keukengerei te behandelen vóór het wassen, zal ook helpen de geur te elimineren.

Voor handen

Als je niet wilt dat de karakteristieke geur aan je handen blijft hangen, behandel ze dan eerst met mosterdpoeder of een schijfje citroen.

Eerder hadden we het al over hoe je vaatwastabletten thuis kunt gebruiken.