Praktische tips

Lodde lekker en snel koken: een recept zonder gedoe en stank

579views

Het is lange tijd niet nodig om te vertellen wat voor soort geur de gebakken lodde afgeeft. Het lijkt erop dat het voldoende is om deze vis te ontdooien en je kunt al beginnen met het ventileren van het appartement.

Nu behoort alles tot het verleden. Met dit slimme recept kun je je favoriete gerecht bereiden wanneer je maar wilt, zonder te blozen in het bijzijn van je buren vanwege de vreselijke geur.

Vereist:

  • lodde 700 gr;
  • bloem 1/2 eetlepel;
  • zout, peper, koriander naar smaak;
  • plantaardige olie;
  • citroen.

Hoe koken

1. Ontdooid vis moet worden gestript en gewassen. Na voltooiing van de procedures moet u het op een papieren handdoek drogen.

2. Om de schijn van een slechte geur te elimineren, knijp je het sap uit de citroen en verwerk je de vis, en laat je hem dan 15-20 minuten in deze vorm staan.

Vis
Foto: © Belnovosti

3. Dan kun je de vis zouten, plantaardige olie erbij gieten en mengen.

4. Giet na 5 minuten bloem, koriander en zwarte peper in een kom met vis, meng.

5. Bedek een bakplaat met perkament en plaats de vis in één laag.

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de lodde gedurende 15 minuten.

Eerder vertelden we je hoe je bietenpannenkoekjes kookt.