Praktische tips

Moeilijk, maar erg lekker: hoe je een kiprol met kaas kookt

#image_title
465views

Het mooie van broodjes is dat ze in elke vorm geserveerd kunnen worden: als warm gerecht of als koud voorgerecht.

Er zijn een groot aantal recepten. Hier is een van de lekkerste: kiprolletjes met kaas.

Vereist:

  • kippenborst – 500 g;
  • ui – 1 stuk;
  • kaas – 300 gram;
  • eieren – 3 stuks;
  • zure room – 3 el. l.;
  • groen, zout, peper naar smaak.

Hoe koken

1. Meng 3 eieren, 3 el. l. zure room. Rasp de kaas hier op een grove rasp, voeg zout en gehakte kruiden toe. Meng grondig.

2. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel het kaasmengsel gelijkmatig.

Kaas
Foto: © Belnovosti

3. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en plaats de bakplaat erin gedurende 10-12 minuten.

4. Snijd de ui op dit moment in kleine blokjes en bak deze in plantaardige olie goudbruin.

5. Haal de kipfilet door een vleesmolen, voeg gebakken uien, zout en kruiden toe aan het gehakt.

6. Verdeel de kaaslaag met dit mengsel, rol het op tot een rol en leg het op een bakplaat zodat de naad zich onderaan bevindt.

Dek af met folie en bak 25-30 minuten in de oven. Verwijder 3-5 minuten voordat u klaar bent de folie om de rol bruin te laten worden.

Eet smakelijk!

Eerder vertelden we je hoe je kippenhartsalade maakt.