Praktische tips

Waarom is het gebruikelijk om worst schuin te snijden: het blijkt niet zo eenvoudig te zijn

565views

Koks in de horeca, en ook veel huisvrouwen, snijden de worst schuin. Gekookte en opgerolde worsten zijn niet zo gebruikelijk, maar rookworsten zijn altijd verkrijgbaar.

De meest populaire interpretatie van deze technologie is dat diagonaal gesneden worst er representatiever uitziet.

Laten we proberen erachter te komen waar deze functie mee te maken heeft, of er een belangrijke reden voor is of dat dit allemaal gewoon een uitvinding is.

Ten eerste viel het op dat als je de worst diagonaal doorsnijdt, de plakjes hun vorm behouden en niet uit elkaar vallen, ook al zijn het hele dunne stukjes.

Worst
Foto: © Belnovosti

Ten tweede zien de diagonaal gesneden stukken er echt aantrekkelijker uit dan de gebruikelijke cirkels.

Ten derde verandert de structuur nadat vlees een warmtebehandeling heeft ondergaan. Hierdoor wordt het eindproduct taaier en dichter. Om de worst strikt loodrecht te snijden zal dus meer kracht nodig zijn.

Het is veel gemakkelijker om dit te doen onder een hoek van 35-45 graden. Maar dit is slechts één theorie, en iedereen heeft het recht om het er niet mee eens te zijn.

Ten vierde kunt u met een schuine snede, als we het hebben over worst die op een vitrine wordt geplaatst, de kwaliteit van het product beter beoordelen.

En het laatste, misschien wel belangrijkste punt: als je de stukken schuin afsnijdt, wordt hun oppervlakte groter. Dit betekent dat het bereiden van broodjes 2 keer minder inspanning kost.

Eerder vertelden we je hoe je gehakt in het Frans serveert.