Praktische tips

Waarom je geen warme gerechten in de koelkast kunt zetten: het blijkt dat niet iedereen het weet

#image_title
147views

Ervaren huisvrouwen raden aan om geen warm voedsel en serviesgoed in de koelkast te zetten.

Het is noodzakelijk dat containers en gerechten afkoelen op kamertemperatuur.

Vervolgens kunnen ze worden verzonden voor opslag.

Als u deze regel negeert en een pan hete soep op de plank van dit apparaat plaatst, kan er een zonnesteek optreden.

Koelkast
Foto: © Belnovosti

Houd er rekening mee dat koelkasten voor thuisgebruik meestal zijn ontworpen om slechts een kleine hoeveelheid warmte af te voeren.

Als gevolg hiervan zullen huishoudelijke apparaten falen.

Bovendien moet worden opgemerkt dat producten die warm zijn opgeslagen, snel zullen verslechteren.

Huisvrouwen merken ook op dat als voedsel uit de koelkast al is verwarmd, het niet langer dan een uur op kamertemperatuur kan worden bewaard. U mag het niet in de koelkast of in de vriezer bewaren, tenzij u het risico op voedselvergiftiging wilt vergroten.

We vertelden je eerder welke bakjes geschikt zijn voor het bewaren van voedsel in de vriezer.