Praktische tips

Welke heerlijke dingen kun je maken van gehakt: geen schnitzels – Griekse keuken

#image_title
549views

Van gehakt kun je veel meer gerechten bereiden dan schnitzels, koolrolletjes en marinepasta.

Je hoeft alleen maar je zinnen te zetten op de buitenlandse keuken en je kunt iets nieuws ontdekken. In de moderne tijd zal het bereiden van dit Griekse gerecht geen probleem zijn.

We vertellen je hoe je Griekse keftedes maakt van gehakt.

Om dit te doen heb je nodig:

  • witbrood – 2 plakjes;
  • gehakt rundvlees – 0,5 kg;
  • melk – 4 el. l.;
  • ei – 1 stuk;
  • uien – 2 stuks;
  • knoflook – 2 teentjes;
  • peterselie;
  • oregano;
  • olijfolie – 1 eetl. l. en dezelfde hoeveelheid rode wijnazijn;
  • zout en peper naar smaak.

Hoe koken

1. Giet de melk over het brood, knijp het uit als het nat wordt en meng met het gehakt.

Pan
Foto: © Belnovosti

2. Voeg het ei en de fijngesneden ui toe.

3. Roer, voeg zout en peper, oregano, olijfolie en azijn toe.

4. Meng goed en zet een uur in de koelkast.

5. Vorm kleine balletjes gehakt, bak ze in een koekenpan in een grote hoeveelheid plantaardige olie en serveer.

Eerder vertelden we je hoe je mandarijnsaus voor vis maakt.