Praktische tips

Welke voedingsmiddelen kunnen niet bij elkaar bewaard worden: controleer of alles in orde is in je koelkast

#image_title
481views

Er moet in alles orde zijn: in het opbergen van spullen in de kast, de benodigdheden op de plank en het eten in de koelkast.

Als we het hebben over de bestelling in de koelkast, moet je letten op welke groenten en fruit je in de buurt hebt bewaard. Hun houdbaarheid is hiervan afhankelijk.

Vruchten

Appels, bananen en avocado’s zijn bekende bronnen van ethyleen. Onrijpe groenten en fruit rijpen er snel naast.

Het is beter om appels apart te bewaren – dan blijven ze maximaal zes weken in de koelkast, zonder andere benodigdheden te verdorren of te bederven.

Koelkast
Foto: © Belnovosti

Het wordt aanbevolen om de staart van bananen in folie te wikkelen voordat u ze in de koelkast legt.

Avocado’s moeten ook uit de buurt van ander voedsel worden gehouden. Hoe rijper het fruit, hoe actiever het ethyleen afgeeft.

Ook steenvruchten zoals pruimen en perziken moeten uit de buurt van elkaar worden gehouden.

Groenten

Kool, vooral broccoli, bloemkool en spruitjes, moeten uit de buurt van bronnen van ethyleen worden gehouden, anders worden de bladeren geel.

Wortelen blijven behoorlijk lang goed in de koelkast als er geen ethyleenbronnen in de buurt zijn. Hierdoor kan het bitter worden.

Tomaten moeten ook gescheiden van alle groenten en fruit worden bewaard. Net als avocado’s beginnen ze ethyleen te produceren naarmate ze rijpen.

Als je komkommers of andere groenten uit de pompoenfamilie ernaast legt, worden de groene groenten snel geel en bederven ze.

Alle verse groenten, inclusief bladgroenten, verliezen onder invloed van het genoemde gas hun kleur, smaak en verdorren.

Aardbei

Alleen onrijpe aardbeien kunnen naast andere producten worden bewaard. Als het rijp is, gaat het niet lang mee en draagt ​​het ook bij aan het bederf van andere groenten en fruit.

Eerder vertelden we je waarom ervaren huisvrouwen laurierblaadjes in meel bewaren.