Praktische tips

Zo maak je een waterkoker van buiten en van binnen schoon: een eenvoudige oplossing die je van eventuele besmetting zal behoeden

#image_title
477views

De waterkoker moet periodiek worden schoongemaakt.

Door hard water kan er binnenin kalk verschijnen, wat de smaak van drankjes bederft en uw gezondheid schaadt.

Vergeet niet dat je ook de buitenkant van de waterkoker moet wassen.

Toch kunnen er tijdens het koken vettige druppels op andere keukenapparatuur vallen.

Ketel
Foto: © Belnovosti

Tandplak, vet en kalk verwijder je met slechts twee goedkope producten die je in huis hebt. Je moet citroen en zout nemen.

Hoe maak je een waterkoker schoon met citroen en zout?

Je moet de citrus in plakjes snijden en bestrooien met zout.

Vervolgens kunt u de wanden van de vaat van binnen en van buiten wrijven.

Laat het citroensap en het zout 5-10 minuten op het vuil zitten en was het dan zoals gewoonlijk af.

Aan het einde van de procedure hoeft u alleen nog maar de waterkoker grondig te spoelen.

Het voordeel van deze methode is dat er alleen natuurlijke ingrediënten worden gebruikt, die een aangenaam aroma achterlaten.

Eerder vertelden we je hoe je anders met geïmproviseerde middelen van schaal kunt afkomen.