Om heerlijke en sappige koteletten te bakken, moet je het perfecte gehakt bereiden. Er zijn veel vreemde adviezen over dit onderwerp.
Ervaren huisvrouwen vertelden ons wat we moesten doen en wat we konden missen om perfecte schnitzels te bereiden.
sla terug
De meeste huisvrouwen doen het zonder deze procedure. Ze slaan het gehakt niet in een zak op tafel en gooien het niet met kracht van hand tot hand.
Er wordt aangenomen dat dit de structuur van het gehakt alleen maar dikker maakt, wat de smaak van de afgewerkte gehaktballetjes zeker niet verbetert.
Het is beter om het met je handen tot een gladde massa te mengen.
Supplementen
Het is bekend dat je groenten aan gehakt moet toevoegen. Het kunnen uien, rauwe aardappelen of wortels zijn – naar smaak, maar het is wenselijk dat dit sappige groenten zijn.
Het geheim is dat de schnitzels luchtig en sappig worden doordat tijdens het frituren vocht verdampt.
Daarom voegen veel huisvrouwen een beetje water toe en geven ze de voorkeur aan gehakt uit een mengsel van rund- en varkensvlees.
Tijd nodig
Voordat u koteletten vormt en bakt, moet u het gehakt een half uur in de koelkast laten staan. Ze zeggen dat het in dit geval mogelijk zal zijn om zelfs geen eieren toe te voegen, zodat het mengsel stroperig en homogeen wordt.
En het is bekend dat kippeneieren koteletten compact maken.
Eerder vertelden we je hoe je heerlijke goulash kunt bereiden.