Tuinieren

Hoe onkruidmest op de juiste manier te bereiden: een additief dat de waarde drie keer zal verhogen – een betaalbaar ingrediënt

#image_title
400views

Weinig mensen weten het, maar de populaire meststof op basis van onkruid kan worden verbeterd door componenten toe te voegen die iedereen kent.

Dergelijke additieven versnellen de rijping van de meststof, en wat nog belangrijker is, ze versterken de voedingswaarde voor planten meerdere malen.

Stikstofmeststoffen

Stikstof, onderdeel van calciumnitraat, ureum, azofosfaat, ammoniak, ammoniumnitraat etc., maakt onkruidmest nog voedzamer. Bovendien is de compositie 1-2 dagen eerder klaar dan normaal.

Om dit te doen, voegt u een eetlepel van een van de bovenstaande verbindingen toe aan een emmer gras en water van 10 liter.

Meststoffen
Foto: © Belnovosti

Bedek de container met film of een zak en laat 3-4 dagen op een warme plaats staan ​​totdat er schuim verschijnt.

Biologisch

De meest voorkomende organische toevoegingen zijn bananenschillen en aardappelschillen, die eerst fijngehakt moeten worden.

Deze componenten zullen het kaliumgehalte in de fermentatie verhogen.

Daarnaast kunt u 3-4 eetlepels tot poeder vermalen eierschalen en 3 eetlepels azijn aan de mest toevoegen.

Ten slotte aarzelen sommige tuinders niet om oude jam, beschimmeld brood, trichoderma, kaliumhumaat en Baikal M1 aan het onkruid toe te voegen.

Eerder somde de deskundige de fouten op die tuinders maken bij het gebruik van superfosfaat.