Wij maken warme dranken ideaal voor koude winterdagen. Voeg de juiste alcohol toe en geniet ervan.
Hieronder vind je 3 heerlijke ‘uitbundige’ suggesties die jouw avonden mooier maken.
Warme chocolademelk met alcohol
Ingrediënten voor 2 porties:
3 theelepel. eetlepel cacaopoeder
2 kopjes 2% melk
3 theelepel. eetlepel suiker
¼ theelepel. van zoet vanille-extract
een beetje kaneel
¼ kopje pure chocoladestukjes
60 ml rum, bourbon of Baileys
Implementatie:
Zet een pan op middelhoog vuur. Voeg het cacaopoeder en ¼ kopje melk toe en meng tot een gladde massa. Giet het mengsel bij de resterende melk en meng goed. Voeg de rest van de ingrediënten toe aan het mengsel en verwarm op middelhoog vuur tot de chocolade smelt, ongeveer 2 minuten. We koken het mengsel niet. Doe de alcohol in 2 kopjes en verdeel het mengsel. Meng goed en voeg eventueel slagroom toe en serveer.
Rum met kruiden
Ingrediënten voor 8 porties:
½ theelepel. van zoete kruidnagel
3 steranijs
4 kaneelstokjes
8 kopjes appelcider
1 kopje rum
Voor de garnering: steranijs, kaneelstokje, schijfje sinaasappel
Implementatie:
Voeg de kruiden toe aan een pan en kook op middelhoog vuur gedurende 2 tot 3 minuten, af en toe roeren. Wij zetten het vuur lager. Giet de cider erbij en laat opwarmen. We zorgen ervoor dat het niet kookt, neem gewoon een eerste kookbeurt. Gebruik een zeef of zeef om het mengsel in 8 kopjes te scheppen. Voeg de rum toe en garneer eventueel met steranijs, kaneelstokje of een schijfje sinaasappel.
Rum met gearomatiseerde boter
Ingrediënten voor 4 porties:
Voor de gearomatiseerde boter:
6 theelepel. eetlepel gezouten boter, gesmolten
3 theelepel. eetlepel bruine suiker
1 theelepel. van zoete kaneel
¼ theelepel. van zoete nootmuskaat
¼ theelepel. van zoete specerijen
Voor elk drankje: 1 ½ theelepel. eetlepel gearomatiseerde boter
60 ml rum
180 ml gekookt water
Executie:
Maak de gearomatiseerde boter: Neem de boter en voeg de bruine suiker, kaneel, nootmuskaat en piment toe. Meng heel goed tot je een homogeen resultaat bekomt.
Om de drankjes te maken: Voeg 1 ½ eetlepel gearomatiseerde boter toe aan elk glas. Voeg de rum en het kokende water toe en meng goed. Zodra het klaar is, serveer.
olijfmagazine.gr