Alle artikelen

Alleen slimme huisvrouwen stoppen een laurierblad in de bloempotten

#image_title
479views

Het direct in de potten plaatsen van laurierblaadjes helpt niet alleen de grond te desinfecteren, maar beschermt de planten ook tegen ongedierte. Maar de smaakmaker kan ook gebruikt worden om een ​​speciale voedende infusie te bereiden.

Laurierblaadjes hebben een sterke geur die insecten afstoot. Dit is vooral handig als planten op het balkon of in de tuin worden gekweekt, waar ze een groter risico op infectie lopen.

Laurierblad voor een schoon toilet – dit is de briljante truc van ervaren huisvrouwen

Bereiding van voedingsoplossing uit laurierblaadjes

Om een ​​voedingsoplossing van laurierblaadjes te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 4 laurierblaadjes;
  • 1 liter warm water (temperatuur 70 graden).

Voorbereiding:

  • Snijd 4 laurierblaadjes in kleine stukjes.
  • Het laurierblad wordt gegoten met 1 liter warm water.
  • Laat de vloeistof 3-4 uur trekken.
  • De oplossing is dan klaar voor gebruik.

Toepassing van voedingsoplossing op planten

Laurierbladvoedingsoplossing kan worden gebruikt om kamerplanten te voeden.

Voor wortelvoeding is het voldoende om de plant water te geven met de bereide oplossing, en voor bladvoeding moet de oplossing met een sproeier op de bladeren van de plant worden aangebracht.

Herhaal de procedure één keer per maand om de planten van voldoende voedingsstoffen te voorzien.

Nuttige eigenschappen van laurier

Het heeft sterke antiseptische eigenschappen. Het helpt gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, verbetert de immuniteit en stimuleert de eetlust. Het bevat veel belangrijke stoffen: vitamine B, C, A, PP, koper, selenium, kalium, mangaan en ijzer. Bovendien kalmeert en versterkt deze specerij het zenuwstelsel, voorkomt de afzetting van zouten in de gewrichten, heeft een gunstig effect op de nieren en de blaas en verwijdert stenen uit het lichaam.

Laurierblad gebruiken bij het koken

Laurierblaadjes kunnen zelfs worden gebruikt om veel gerechten te bereiden. Ze passen goed bij bouillons en soepen, ze worden ook toegevoegd aan stoofschotels. Ze passen goed bij de smaak van ingeblikte groenten, vlees en vis, maar ook bij pittige sauzen en dressings. Probeer een laurierblad toe te voegen aan zoete gerechten: jam, geconserveerd fruit en compotes en zelfs aan alcoholische cocktails (het past vooral goed bij likeuren). De specerij gaat goed samen met peulvruchten en granen. Het wordt vooral veel gebruikt bij de productie van worsten, dus als je zelfgemaakte ham bereidt, vergeet dan niet een laurierblad toe te voegen.

Het is het beste om 5-10 minuten voordat het gerecht klaar is laurierblaadjes aan de soep toe te voegen en deze er vervolgens uit te halen om bitterheid te voorkomen. Aan de hoofdgerechten wordt het kruid 30-40 minuten voor het einde van de hittebehandeling toegevoegd.

Alleen slimme huisvrouwen zetten een laurierblad op de stoep