Alle artikelen

Bloedgroepdieet: eet wat in uw aard zit!

#image_title
469views

Op basis van zijn lange medische praktijk, jarenlange voedingsadvisering en het onderzoek van zijn vader, James D’Adamo, concludeerde de Amerikaanse natuurgeneeskundige arts Peter D’Adamo dat bloedgroep, en niet lengte, gewicht of huidskleur, de belangrijkste factor is in de overeenkomsten. en verschillen tussen mensen.

Verschillende bloedgroepen hebben een verschillende interactie met lecithines, de belangrijkste bouwstenen van cellen. Ze zitten in alle weefsels van het menselijk lichaam en worden royaal van buitenaf voorzien van voedsel. Chemisch gezien verschillen de lecithinen in bijvoorbeeld vlees echter van die in plantaardig voedsel. Het bloedgroepdieet helpt u precies de lecithines te kiezen die uw lichaam nodig heeft om een ​​lang en gelukkig leven te leiden.

Tegenwoordig runt Dr. D’Adamo zijn eigen kliniek in Portsmouth, VS, waar hij zijn patiënten helpt hun eetgedrag te verbeteren. Hij gebruikt niet alleen zijn eigen bloedgroepdieetmethode, maar ook verschillende aanvullende procedures, waaronder SPA, het nemen van vitamines en psychologisch werk. Ondanks wetenschappelijke kritiek op het dieet van D’Adamo bloeide de kliniek.

Onder zijn klanten bevinden zich veel buitenlandse beroemdheden, bijvoorbeeld modeontwerper Tommy Hilfiger, model Miranda Kerr, actrice Demi Moore. Ze vertrouwen allemaal op Dr. D’Adamo en beweren de ongelooflijke afslankende en gezondheidsbevorderende effecten van het bloedgroepdieet te hebben ervaren.

Bloedgroepdieet: uw menu wordt gekozen door… Voorouders

1. Bloedgroep I (in de internationale classificatie – O): door Dr. D’Adamo beschreven als ‘jagen’. Hij beweert dat dit het bloed is van de eerste mensen op aarde, die zich ongeveer 30.000 jaar geleden tot een apart type vormden. Het juiste dieet voor de bloedgroep “jager” is voorspelbaar, rijk aan vleeseiwitten.

2. Bloedgroep II (internationale aanduiding – A), betekent volgens de arts dat je afstamt van de eerste boeren die zo’n 20.000 jaar geleden een aparte ‘bloedgroep’ werden. Boeren zouden, wederom voorspelbaar, een verscheidenheid aan groenten moeten eten en moeten bezuinigen op rood vlees.

3. Bloedgroep III (of B) behoort tot de afstammelingen van de nomaden. Dit type werd ongeveer 10.000 jaar geleden gevormd en wordt gekenmerkt door een sterk immuunsysteem en een pretentieloze spijsvertering, maar nomaden moeten de consumptie van zuivelproducten in de gaten houden – hun lichaam is historisch gezien gevoelig voor lactose-intolerantie.

4. Bloedgroep IV (AB) wordt een “mysterie” genoemd. De eerste vertegenwoordigers van dit relatief zeldzame type verschenen minder dan 1000 jaar geleden en illustreren de evolutionaire variabiliteit in actie, waarbij kenmerken van groepen I en II worden gecombineerd.

Bloedgroep 0 dieet

Het dieet bevat:

• rood vlees: rundvlees, lamsvlees

• ingewanden, vooral de lever

• broccoli, bladgroenten, artisjok

• vette soorten zeevis (Scandinavische zalm, sardines, haring, heilbot) en zeevruchten (garnalen, oesters, mosselen), evenals zoetwatersteur, snoek en baars

• onder de plantaardige oliën moet de voorkeur worden gegeven aan olijfolie

• Walnoten, gekiemde granen, zeewier, vijgen en pruimen leveren micronutriënten en bevorderen de spijsvertering in een dieet dat rijk is aan dierlijke eiwitten.

Het sterrendieet van Julia Roberts

De voedingsmiddelen op de volgende lijst zorgen ervoor dat “jagers” aankomen en de effecten ervaren van een langzamer metabolisme. Het bloedgroepdieet suggereert dat mensen met type I geen misbruik zullen maken van:

• voedingsmiddelen met een hoog glutengehalte (tarwe, haver, rogge)

• zuivelproducten, vooral vette

• maïs, bonen, linzen

• kool (inclusief spruitjes) en bloemkool.

Bij het volgen van het dieet voor bloedgroep I is het noodzakelijk om zoute voedingsmiddelen en voedingsmiddelen die fermentatie veroorzaken (appels, kool), inclusief hun sappen, te vermijden.

Onder de drankjes zullen muntthee en rozenbottelafkooksel speciale voordelen opleveren.

De eigenaren van de oudste groep hebben over het algemeen een gezond maag-darmkanaal, maar de enige juiste voedingsstrategie voor hen blijft de conservatieve: de ‘jagers’ tolereren meestal geen nieuw voedsel. Maar ze zullen zich goed voelen als ze de juiste voeding combineren met regelmatige lichaamsbeweging.

Peter D’Adamo

Wat moet de “boer” eten?

Het bloedgroep 2-dieet sluit vlees en zuivelproducten uit, wat groen licht geeft voor vegetarisme en het eten van fruit. Ongeveer 38% van de wereldbevolking behoort tot de tweede bloedgroep.

Het dieet moet de volgende voedingsmiddelen bevatten:

• groenten

• plantaardige olien

• granen (let op: bevatten gluten)

• fruit – ananas, abrikozen, grapefruits, vijgen, citroenen, pruimen

• het wordt niet aanbevolen om vlees te eten, vooral niet rood, maar vis en zeevruchten (kabeljauw, baars, karper, sardines, forel, makreel) zullen wel voordelen opleveren.

Om niet aan te komen en gezondheidsproblemen te voorkomen, wordt deze mensen met bloedgroep 2 geadviseerd om van hun menu te schrappen:

• zuivelproducten: ze vertragen de stofwisseling en worden slecht verteerd

• tarwegerechten: het gluteneiwit, waar tarwe rijk aan is, vermindert de werking van insuline en vertraagt ​​de stofwisseling

• bonen: moeilijk verteerbaar vanwege hoog eiwitgehalte

• aubergines, aardappelen, champignons, tomaten en olijven

• “verboden” vruchten zijn sinaasappels, bananen, mango’s, kokosnoten, mandarijnen, papaja’s en meloenen

• het is beter om zwarte thee, sinaasappelsap en koolzuurhoudende dranken te vermijden.

Het geheime dieet van Victoria Beckham

De sterke punten van “boeren” zijn onder meer een robuust spijsverteringsstelsel en een over het algemeen goede gezondheid, op voorwaarde dat het lichaam goed wordt gevoed. Als een persoon met de tweede bloedgroep te veel vlees en melk consumeert, ten koste van het plantaardige menu, neemt het risico op het ontwikkelen van hartziekten en kanker, evenals diabetes, vele malen toe.

Dieet volgens bloedgroep 3

Ongeveer 20% van de wereldbevolking behoort tot de derde bloedgroep. Het type dat ontstond tijdens de periode van actieve migratie van de massa onderscheidt zich door zijn uitstekende aanpassingsvermogen en een zekere alleseter: heen en weer dwalend over de continenten raken de ‘nomaden’ gewend aan het eten van wat ze hebben.

Het dieet omvat zeker de volgende producten:

• bronnen van dierlijke eiwitten – vlees en vis (bij voorkeur zeevis als opslagplaats van licht verteerbare vetzuren, belangrijk voor de stofwisseling)

• eieren

• zuivelproducten (volvet en zuur)

• granen (behalve boekweit en tarwe)

• groenten (behalve maïs en tomaten, watermeloenen en meloenen zijn ook ongewenst)

• diverse soorten fruit.

Het is goed om af te zien van:

• varkensvlees en kip

• zeevruchten

• olijven

• maïs en linzen

• noten, vooral pinda’s

• alcohol.

“Nomaden” worden, ondanks al hun flexibiliteit en aanpassingsvermogen, gekenmerkt door een gebrek aan bescherming tegen zeldzame virussen en een neiging tot auto-immuunziekten. Bovendien is er een mening dat de plaag van de moderne samenleving, het “chronisch vermoeidheidssyndroom”, ook tot het “nomadische” erfgoed behoort. Mensen met deze bloedgroep hebben relatief zelden overgewicht, dus het bloedgroepdieet wordt voor hen in de eerste plaats een manier om de stofwisseling te reguleren en een goede gezondheid te behouden.

Dieet voor bloedgroep 4

De laatste, vierde bloedgroep, is historisch gezien de jongste. Dr. D’Adamo noemt zijn vertegenwoordigers zelf ‘mysterieus’. De naam “burgers” blijft ook bestaan. De biochemie van dit type bloed is het resultaat van de nieuwste stadia van natuurlijke selectie en de invloed op mensen van externe omstandigheden die de afgelopen eeuwen zijn veranderd. Tegenwoordig kan minder dan 10% van de gehele bevolking van de planeet zich erop beroemen verwant te zijn aan dit ‘mysterieuze’ gemengde type. Als ze van plan zijn af te vallen en hun stofwisseling te verbeteren met behulp van het bloedgroep 4-dieet, zullen ze erop voorbereid moeten zijn dat hun menu onverwachte aanbevelingen en niet minder onverwachte verboden bevat.

“Mysterieuze” mensen zouden moeten eten:

• soja in diverse vormen en vooral tofu

• vis en kaviaar

• zuivelproducten

• groene groenten en fruit

• rijst

• Bosvruchten

• droge rode wijn.

Als u bloedgroep 4 heeft, moet u de volgende voedingsmiddelen vermijden:

• rood vlees, slachtafval en vleesproducten

• elke boon

• boekweit

• maïs en tarwe

• sinaasappelen, bananen, guave, kokosnoten, mango, granaatappel, persimmon

• champignons

• noten.

De “mysterieuze” inwoners van de stad worden gekenmerkt door instabiliteit van het zenuwstelsel, aanleg voor kanker, beroertes en hartaanvallen, evenals een zwak maag-darmkanaal. Maar het immuunsysteem van de eigenaren van de zeldzame vierde groep onderscheidt zich door gevoeligheid en aanpassingsvermogen aan veranderende omstandigheden. Daarom is het vooral belangrijk voor “stadsmensen” om de inname van vitamines en sporenelementen te controleren.

Milena Vasileva