Alle artikelen

Carrière, relaties, dieet: wat staat bovenaan onze doelen voor het nieuwe jaar?

504views

Aan het begin van elk jaar hebben mensen de neiging om doelen te stellen. Deze doelen hebben betrekking op veel verschillende gebieden, zoals hun professionele of persoonlijke doelen, voedings- en bewegingsdoelen en vele andere.

Dus wie lijkt het dominante doelwit voor 2024 te zijn?

Het dieet lijkt mensen dit jaar meer dan wat dan ook bezig te houden. Zoals uit een nieuwe studie blijkt, is het verbeteren van de voeding dit jaar het belangrijkste doel voor 34% van de mensen, zelfs als het gaat om professionele (9%) of persoonlijke (22%) zaken.

Concreet bleek uit het onderzoek onder 2.000 deelnemers dat meer ethische voedselkeuzes voor bijna 6 op de 10 (57%) respondenten het grootste doel van het jaar zijn, gevolgd door het ontwikkelen van milieuvriendelijkere dagelijkse gewoonten (56%) en het verminderen van de consumptie van rood vlees ( 37%). Nog eens 63% zal waarschijnlijk wat ze vandaag eten inruilen voor gezondere alternatieven, terwijl 67% van plan is minstens drie gezonde alternatieven te ruilen.

Deze afwegingen omvatten onder meer meer consumeren kalkoen in plaats van varkensvlees (31%), meer van water in plaats van suikerhoudende dranken (62%), de bereiding van huisgemaakte saus in plaats van verpakte producten (59%) en consumptie fruit in plaats van snoep (34%). De helft zal ook zijn ontbijtkeuze heroverwegen; 85% ruilt varkensvlees voor kalkoen.

De motivatie achter de voedingsdoelen van dit jaar

Van bijzonder belang is de conclusie van het onderzoek dat OnePoll namens Godshall’s Quality Meats heeft uitgevoerd en waaruit blijkt dat de sterkste motivatie van mensen is om gezond te zijn in het belang van hun partner (28%), meer dan voor zichzelf (19%).

De meesten wijzen er echter op dat hun doelen niet zo eenvoudig zijn en verwachten dat ze met een aantal uitdagingen te maken krijgen terwijl ze proberen deze te bereiken. Ruim 7 op de 10 respondenten (73%) denkt dat het moeilijk zal zijn om te leren koken of gezonde alternatieven voor hun maaltijden te bereiden. Anderen zijn van mening dat het niet zo eenvoudig zal zijn om deze doelen in de praktijk te brengen (59%) en nieuwe favoriete voedingsmiddelen te vinden in plaats van de voedingsmiddelen die ze vroeger kozen (51%).

“Het vervangen van varkensvlees door kalkoen is een eenvoudige, gezonde verandering voor mensen die een eiwitrijk dieet volgen of hun vetinname willen verminderen”, zegt Parker Wallace, eigenaar van Parker’s Plate. “Behalve dat het heerlijk smaakt, heeft kalkoen minder totaal vet en de helft van het verzadigde vet in vergelijking met varkensvlees.”

Als het gaat om het adopteren van gezondere opties, bijna 8 op de 10 (78%) zegt dat het gemakkelijker is om met kleine veranderingen te beginnen; in plaats van hun hele dieet te veranderen. Ten slotte heeft onderzoek aangetoond dat mensen de neiging hebben om dit te doen ze zijn meer gericht (60%) op opties die ze in het verleden al hebben geprobeerd.

“Nu milieuvriendelijke gewoonten in 2024 een steeds grotere prioriteit voor consumenten worden, is het belangrijk om te zoeken naar producten die duurzame acties ondersteunen en een positieve ecologische voetafdruk achterlaten”, besluit Ron Godshall, president van Godshall’s Quality Meats.

ygeiamou.gr