Alle artikelen

Champignonsoep met room

#image_title
475views

De fluweelzachte textuur van deze champignonsoep verraadt de combinatie van de lichte, kruidige smaak van verse gember met de aardse, umami-smaak van champignons.

Meestal wordt het aangevuld met fijngehakte stukjes champignons, groenten (zoals verse groene uien) of kruiden (zoals koriander) die het gehemelte een gevoel van frisheid geven.

Ingrediënten (voor 6 porties)

700gr. verse portobello-champignons, in plakjes gesneden

150 gr. Champignonpaddestoelen

1 grote ui, gehakt

2 teentjes knoflook, fijngehakt

120 gr. slagroom

1 theelepel. zoete bloem

2 theelepel. eetlepel verse gember, geraspt

1 theelepel. zoete kurkuma

½ theelepel. zoete cayennepeper

4 zout en peper

3 theelepel. van soep olijfolie

verse munt, gehakt (optioneel)

croutons (optioneel)

Procedure

Fruit de ui en knoflook in een diepe pan of pot in olijfolie tot ze zacht zijn. Voeg de portobello-champignons toe en bak nog 2 minuten, vaak roerend, tot ze het grootste deel van de vloeistof hebben opgenomen. Voeg de gember, kurkuma en cayennepeper toe en meng.

Voeg de bloem toe en onmiddellijk daarna de kippenbouillon en room en meng. Laat de soep ongeveer 20 minuten op laag vuur koken. Bak in een andere kleinere pan de champignonpaddestoelen (we hebben ze eerst doormidden gesneden) tot ze zacht zijn.

Pureer de soep met een blender en voeg zout en peper toe. Serveer het warm, in diepe borden en garneer het met gebakken champignons erop, eventueel vers gehakte munt en croutons.

olijfmagazine.gr