Alle artikelen

Chocolade is essentieel voor vijftigplussers

#image_title
472views

Chocolade zorgt niet alleen voor een aangename smaak en esthetisch genot, maar heeft ook veel nuttige eigenschappen.

Volgens deskundigen kan chocolade de jeugd en schoonheid verlengen. Het verdunt het bloed en voorkomt de ontwikkeling van vaatziekten, dus het is vooral nuttig voor ouderen.

Een stukje chocolade met een cacaogehalte van 70% wordt beschouwd als een anti-verouderingssupplement.

Wat het zo maakt, is de grote hoeveelheid antioxidanten in de samenstelling. Het bevat zowel polyfenolen als resveratrol.

Ze verminderen de verouderingssnelheid en verlagen het risico op kanker, ontstekingsziekten en atherosclerose.

Chocolade en thee vertragen de veroudering

Chocolade versterkt het immuunsysteem, waardoor je minder vaak ziek wordt en sneller met verkoudheid omgaat, en de grote hoeveelheid magnesium heeft een gunstig effect op het zenuwstelsel en de botten: het kalmeert en ontspant, verbetert de conditie van haar, tanden, nagels en botten, vergroot de bloedvaten en normaliseert de bloeddruk.

Aan de andere kant leidt een gebrek aan magnesium tot stress en drukpieken.

Bittere en pure chocolade bevat een grote hoeveelheid cafeïne, daarom wordt het voor oudere mensen aanbevolen om het alleen in de eerste helft van de dag te eten.

Dergelijke chocolade is over het algemeen gecontra-indiceerd voor kinderen, omdat het te tonisch is.