Feestelijke zoetigheden worden opnieuw gedefinieerd en geven ons de mogelijkheid om voor elk moment van de dag een heerlijk dessert te maken
Materialen
10-12 kourabieden
90 gr. boter
170 gr. grof gesneden pure chocolade
170 gr. grof gesneden melkchocolade
240ml room
60 gr. ongezouten boter, in kleine stukjes gesneden
Implementatie
Doe de curambies in een keukenmachine en meng met de 90 g. boter, totdat het mengsel de textuur van nat zand heeft. Verdeel gelijkmatig in een ring en plaats in de koelkast om de bodem te laten ‘harden’.
Doe de in stukjes gesneden pure en melkchocolade in een kom en zet opzij.
Breng de room en de boter in een kleine pan op middelhoog vuur op laag vuur aan de kook. Haal van het vuur en giet het mengsel over de chocolade. Laat het mengsel 1 minuut staan. Roer met een rubberen spatel tot het gesmolten en glad is (indien niet volledig gesmolten, zet het dan een paar seconden in de magnetron en roer tot het gesmolten is).
Giet het mengsel over de bevroren korst en zet het in de koelkast tot het stevig is, minimaal 4 uur of een hele nacht.
De taart blijft, goed afgedekt, maximaal 4-5 dagen houdbaar in de koelkast.
nieuwsbeest.gr