Alle artikelen

Citroenachtige ossobouko met wijn en gedroogde paddenstoelen

#image_title
464views

Als je een eenvoudige maaltijd wilt bereiden voor vrienden en familie, die zowel feestelijk is qua smaak als qua uiterlijk, probeer dan deze heerlijke osombouko, gekookt met wijn en letterlijk smelt in je mond!

Materialen

Porties: 4-6

  • 6 porties osobuko
  • 30 gr. gedroogde koningschampignons + 100 gr. verse champignons (optioneel)
  • 300 ml warm water
  • 1 droge ui, gehakt
  • 2 preien, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
  • 2 wortels, in plakjes gesneden
  • 1 stuk bleekselderij, gehakt
  • 200 ml droge witte wijn van goede kwaliteit
  • 1 theelepel. zoete mosterdpoeder
  • 4 pimentkorrels
  • 1 laurierblad
  • 1 citroen, het sap
  • 2 theelepel. peterselie, gehakt
  • 60 ml i.p. olijfolie
  • zout, zwarte peper

Procedure

  • Laat de osombouko minimaal 30 minuten buiten de koelkast staan ​​en veeg hem af met absorberend papier.
  • Doe de gedroogde paddenstoelen in het water en laat ze 30 minuten weken.
  • Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de ossobuko voorzichtig aan alle kanten totdat deze kleur krijgt.
  • Haal de osombuko uit de pan, voeg de ui, prei, knoflook, wortels en selderij toe en bak gedurende 3 minuten.
  • Doe het vlees terug in de pan, voeg de wijn toe, de champignons samen met hun water (en de verse indien gebruikt), de mosterd, de kruiden, het laurierblad, zout en peper.
  • Kook de osombouko op laag vuur gedurende ongeveer 2 uur en controleer regelmatig de vloeistof.
  • Voeg indien nodig extra hete bouillon toe, maar let op totdat deze gaar is en de saus overblijft.
  • Zodra het vlees van het bot komt, is het klaar.
  • Giet vlak voordat u de pan van het vuur haalt het citroensap erbij, bestrooi met de peterselie en schud de pan, niet roeren.
  • Serveer de osombouko met rijst en de saus.

olijfmagazine.gr