Alle artikelen

De 5 voedingsmiddelen die je na je 30e niet mag eten

#image_title
485views

Zelfs als je je niet anders voelt dan toen je tiener of twintiger was, verandert het lichaam op manieren die het moeilijker maken om af te vallen en gezond te blijven.

Om u te helpen op een elegante manier te groeien en uw gezondheid te behouden, ongeacht hoeveel jaren er verstrijken, hebben we op basis van relevant wetenschappelijk onderzoek ontdekt welke voedingsmiddelen u na uw dertigste moet vermijden.

Voedingsmiddelen met een hoog zoutgehalte
De experts zijn definitief: voedingsmiddelen met een hoog zoutgehalte leiden tot vochtretentie, waardoor de huid er gezwollen en vermoeid uit kan zien. Bovendien veroorzaken voedingsmiddelen met veel zout uitdroging en sommige onderzoeken tonen aan dat ze DNA beschadigen, telomeren verkorten en veroudering versnellen.

Verbrand vlees
Verbrand vlees kan een traktatie zijn die moeilijk te weerstaan ​​is, maar er is een goede reden om het te proberen. Vooral na je dertigste. Vlees dat op zulke hoge temperaturen is gekookt, dat het verbrandt, is een van de voedingsmiddelen die ervoor zorgen dat je er ouder uitziet, omdat het ontstekingen kan veroorzaken. Ontstekingen kunnen het collageengehalte in de huid daadwerkelijk afbreken, wat leidt tot een verouderd uiterlijk.

Verwerkt vlees
Bewerkt vlees behoort ook tot de voedingsmiddelen die u na uw dertigste moet vermijden. Vooral omdat het boordevol zout zit, wat uw bloeddruk kan verhogen. Ze bevatten ook andere additieven zoals nitrieten, die het risico op bepaalde vormen van kanker, zoals maagkanker, kunnen verhogen.

Wit brood en witte pasta
Pasta is misschien wel het voedsel waar we blij van worden, maar het type is uiterst belangrijk als het om de gezondheid gaat, vooral na 30 jaar. Een portie volkorenpasta bevat iets minder koolhydraten dan gewone pasta, samen met een grote hoeveelheid vezels per portie. die je niet zult vinden in tarwepasta. Dit betekent dat volkorenvariëteiten waarschijnlijk veel voedzamer zijn. Wat betekent dat je waarschijnlijk ook veel minder zult eten. Dan is er de pulsepasta. Gemaakt van een reeks verschillende peulvruchten, waaronder kikkererwten, linzen en erwten, heeft peulvruchtenpasta een hoger vezelgehalte dan witte pasta.

Geraffineerde suiker
Geraffineerde suiker is eenvoudigweg schadelijk voor het lichaam als geheel. Naast dat het uw gewichtsbalans bedreigt, vernietigt het ook collageen en elastine, componenten die de huid zacht en elastisch houden.

.damesachtig