Alle artikelen

De truc voor de meest perfecte frietjes

#image_title
482views

Goede friet is echter een kunstvorm. En de kunstenaars van dit ‘magische’ recept, dat generaties en generaties heeft gevoed, zijn verdeeld in amateurs en professionals.

Waarom we onze aardappelen nooit meer in olijfolie moeten koken

Een essentieel geheim dat onze aardappelen knapperig en uniek maakt, is het volgende:

Het is absoluut noodzakelijk dat we onze aardappelen minstens dertig minuten laten weken voordat we ze in de pan gooien.

Wanneer we aardappelen in water laten weken, helpt dit het zetmeel te verwijderen, een glucosemolecuul dat, als het niet wordt verwijderd, een plakkerige laag op onze spatel vormt terwijl we de aardappelen bakken.

Afgezien van het feit dat het zetmeel ons de knapperige textuur van de aardappel ontneemt, koken de delen van de vrucht waar het zetmeel geconcentreerd is sneller dan de rest. Dit betekent automatisch dat een te zetmeelrijke schil sneller zal braden dan de binnenkant van onze gefrituurde lekkernij, wat resulteert in een gebakken aardappel met een verbrande schil en een harde binnenkant.

Bovendien bleek uit een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Science of Food dat het weken van aardappelen vóór het frituren de hoeveelheid acrylamide verlaagt, een stof die vrijkomt wanneer zetmeelrijk voedsel wordt blootgesteld aan hoge temperaturen.
Acrylamide is ook aanwezig in sigarettenrook en kan in verband worden gebracht met een verhoogd risico op kanker.

Hoe aardappelen te weken

Schil en snijd eerst onze aardappelen in de gewenste maat en vorm. Laat de aardappelen vervolgens minimaal een half uur in water weken. Voeg een beetje zout aan het water toe om overtollige vloeistof te absorberen.

Giet vervolgens de aardappelen af ​​en zorg ervoor dat u elke laatste druppel water verwijdert voordat u ze in de hete olie gooit.

Als gezonder alternatief kunnen we onze aardappelen in de oven, in de lucht, zetten tot ze knapperig worden. Op dit punt is het vermeldenswaard dat krieltjes, hoe hard we ook proberen, niet zo knapperig zullen worden als andere variëteiten.

En op de vraag “Wat zijn de beste aardappelen om te frituren”, antwoorden de experts: die met wit vruchtvlees kunnen het beste worden gekookt of in de oven. De gele zijn daarentegen ideaal om in te bakken, terwijl ze ook gegratineerd kunnen worden. Dit komt doordat deze aardappelen knapperiger worden en een mooiere kleur krijgen.

Een geheim voor het einde

Ten slotte moeten we, welke variëteit we ook kiezen, ervoor zorgen dat we aardappelen kiezen die geen rimpels hebben en niet zacht zijn. Ook moeten de aardappelen stevig zijn en natuurlijk moeten we aardappelen met groene vlekken op het oppervlak vermijden.

Bron: huffingtonpost.gr