Alle artikelen

Denk er niet eens aan om zuurkool te eten als…

#image_title
462views

Een van de meest favoriete wintergerechten voor Bulgaren is zuurkool. Het is niet alleen lekker, maar ook een gezond product. Zuurkool bevat vezels, vitamine C, B-vitamines, evenals kalium, calcium, zink, selenium, ijzer, jodium, fosfor en natrium.

Voedingsdeskundigen zetten de redenen op een rij om zuurkool te eten

Dit product normaliseert de spijsvertering, heeft een gunstige invloed op de bloedvaten, de bloedsuikerspiegel en de immuniteit.

Maar ondanks alle voordelen van dit voedsel zijn er mensen die voorzichtig moeten zijn met de consumptie ervan.

Het gaat over mensen die lijden aan hoge bloeddruk en ziekten die verband houden met een verminderd zoutmetabolisme. Feit is dat het zout in zuurkool zwellingen en hoge bloeddruk kan veroorzaken.

Als u dergelijke kool niet volledig uit uw dieet uitsluit, moet u ander zout voedsel verminderen.

Het is ook beter om af te zien van het eten van zuurkool tijdens perioden van verergering van ziekten van het spijsverteringsstelsel. We hebben het in het bijzonder over gastritis, gastroduodenitis, maagzweren en ziekten van de pancreas.

Wat gebeurt er met mensen die zuurkool eten?

En de aanwezigheid van fermentatieproducten in zuurkool maakt het onwenselijk voor consumptie door mensen die lijden aan het prikkelbare darm syndroom en colitis ulcerosa.

Tegelijkertijd, als er een stabiele remissie is en iemand zich weinig zorgen maakt, kan zuurkool worden geconsumeerd, omdat het een gefermenteerd product is. Tijdens de bereiding vindt fermentatie plaats en dit product is gemakkelijker verteerbaar dan een eenvoudige verse koolsalade.

Moeders die borstvoeding geven behoren ook tot de mensen die het eten van zuurkool moeten vermijden, althans in het begin, omdat dit koliek bij de baby kan veroorzaken.zdrave.to

Vind zdrave.to ook leuk op Facebook, waar je nog veel meer nuttige en interessante lectuur zult vinden!