Alle artikelen

Dit is de beste tijd van de dag om te ontbijten – Elk uur te laat verhoogt het hartrisico met 6%

#image_title
481views

Uit nieuw onderzoek blijkt dat de timing van het ontbijt net zo belangrijk is als wat erin zit – Ontdek wanneer het beste moment is om je belangrijkste maaltijd van de dag te eten

Je hebt vast wel eens de zin gehoord: “Eet ’s ochtends als een koning.” Deze zinsnede is helemaal niet toevallig, aangezien de ontbijt het wordt beschouwd als de belangrijkste maaltijd van de dag, omdat het hem activeert metabolisme en geeft de energie die nodig is om taken te voltooien. Je hebt misschien gehoord dat het ontzettend belangrijk is om dit niet over te slaan maaltijd uit uw dagelijkse voeding. Even belangrijk is echter wat die maaltijd inhoudt en hoe laat deze wordt gegeten. Een recente studie gepubliceerd in Natuurcommunicatie concludeerde dat de tijd waarop u uw maaltijden eet – en vooral ontbijt en diner – een aanzienlijke invloed heeft op uw cardiovasculaire gezondheid.

Wat het ontbijt specifiek betreft, ontdekten onderzoekers van het Franse Inrae, Inserm, Universite Sorbonne Paris Nord en het Institute of Global Health van Barcelona dat de consumptie ervan vroeg in de morgen beschermt de gezondheid van het hart, terwijl voor elk uur dat we vertraging oplopen bij het nuttigen van de eerste maaltijd van de dag, neemt het risico voor de cardiovasculaire gezondheid toe met 6%.

Om tot veilige conclusies te komen, bestudeerden de onderzoekers 103.000 deelnemers voor de periode 2009-2022, met als doel de relatie tussen eetgewoonten en cardiovasculaire gezondheid te begrijpen. De resultaten van het onderzoek lieten dat zien de timing van maaltijden beïnvloedt het circadiane ritme en vervolgens de kans op cardiovasculaire risico’s, zoals coronaire hartziekten, hoge bloeddruk, hartfalen, hartritmestoornissen en beroerte.

Het verhoogde risico hield verband met zowel het laat in de ochtend ontbijten als het overslaan ervan. Dienovereenkomstig zijn de resultaten met betrekking tot diner maaltijd, waarbij deskundigen opmerkten dat hoe later de maaltijd werd genuttigd, hoe groter het risico voor de gezondheid van het hart was (28%).

Dat stellen de onderzoekers “de bevindingen benadrukken de belang van het tijdstip waarop de maaltijden worden genuttigd bij de preventie van hart- en vaatziekten. Wij raden mensen na Ze ontbijten om 8 uurom robuustheid te garanderen hart».

Er wordt aan herinnerd dat er recentelijk een toename is geweest van het aantal patiënten met hart- en vaatziekten. Volgens gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie is hart- en vaatziekten zijn wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak, veroorzaken Jaarlijks 17,9 miljoen sterfgevallen. Daarom is het vinden van manieren om het probleem aan te pakken en cardiovasculaire risico’s te voorkomen van cruciaal belang voor de volksgezondheid, waarbij de onderzoekers erop wijzen dat het kiezen van het juiste moment om maaltijden te eten een ander hulpmiddel is in de angst van mensen om hun hart te beschermen.

Lees verder:

Ontbijt: Zeg “nee” tegen eieren en verminder dit gezondheidsrisico – Wat heeft uw voorkeur

Ontbijt je na 9.00 uur? Op welke stofwisselingsziekte loopt u een risico van 59%?

Eetlust: wat we winnen als we een uitgebreid ontbijt eten