Alle artikelen

Een voedingsdeskundige legde uit tegen welke ziekten mierikswortel beschermt

565views

Mierikswortel wordt vaak gebruikt in de keuken en de volksgeneeskunde. Volgens voedingsdeskundige Andrei Bobrovsky helpt het gebruik van dit product veel ziekten te voorkomen.

Mierikswortel bevat vitamine C, B-vitamines, magnesium, calcium – de samenstelling die de “levensduurvitamine” wordt genoemd. De stoffen waar mierikswortel rijk aan is, maken het mogelijk om veel ziekten te voorkomen, vooral op oudere leeftijd”, merkt de arts op.

Vitamine C helpt het immuunsysteem te versterken. Bij sommige ziekten kan mierikswortel ontstekingsremmende effecten hebben, en er worden ook antimicrobiële en antivirale functies aan toegeschreven, voegde Bobrovsky eraan toe.

Adem de geur van geraspte mierikswortel in – je raakt verkouden

Om het maximale voordeel uit een groente te halen, moet je hem vers eten. Zo behoudt mierikswortel de maximale hoeveelheid voedingsstoffen.

Bij sommige ziekten is het echter beter om mierikswortel te eten. De groente is gecontra-indiceerd voor mensen met gastritis. Bij astmapatiënten kan het aroma de slijmvliezen van de luchtwegen irriteren of allergieën veroorzaken,

“Bovendien is mierikswortel gecontra-indiceerd bij nierziekten, omdat de samenstelling ervan hun werk kan verbeteren en kan bijdragen aan de overbelasting van het orgaan”, concludeerde Bobrovsky./Zdrave.to

Vind zdrave.to ook leuk op Facebook, waar je nog veel meer nuttige en interessante lectuur zult vinden!