Alle artikelen

Een voedingsdeskundige legde uit uit welke voedingsmiddelen je B12 kunt halen

#image_title
476views

Een tekort aan vitamine B12 kan uw welzijn negatief beïnvloeden en plotselinge stemmingswisselingen, vergeetachtigheid en energieverlies veroorzaken. Dit meldt de website “Argumenten en feiten” met verwijzing naar voedingsdeskundige Tagui Avetova.

“Vitamine B12 is uiterst belangrijk voor de normale werking van het zenuwstelsel. Bij afwezigheid hiervan lijdt het perifere zenuwstelsel. In ernstige gevallen leidt dit tot convulsies, parese, verlamming, inclusief urine- en fecale incontinentie, evenals geheugenverlies en dementie”, aldus de specialist.

B12 is betrokken bij de synthese van nieuwe cellen, vooral rode bloedcellen, met de vorming van hemoglobine en methylcobalamine. Degenen die een tekort aan vitamines in het lichaam ervaren, kunnen een bleke of gelige huidskleur, zwakte en vermoeidheid opmerken.

Kijk wat er met ons lichaam gebeurt als we elke dag drie eieren eten

Vitamine B12 komt vooral voor in dierlijke producten. Het zit in rund- en kippenlever, makreel, haring, eieren, kalkoen, kwark, rundvlees en andere producten.

Bij een tekort aan vitamine B12 adviseert de voedingsdeskundige om contact op te nemen met een specialist. Hij zal een dagelijkse dosis voorschrijven op basis van de kenmerken van het lichaam.

/Zdrave.to

Vind zdrave.to ook leuk op Facebook, waar je nog veel meer nuttige en interessante lectuur zult vinden!