De klassieke gebakken kip in een specialere versie, gekookt met yoghurt, waardoor hij een uitstekende smaak heeft.
Christoffel Peskia
Klaar in 1′ 55”
Materialen
1 kip in 2 gesneden
1 bol knoflook, gehalveerd
200 ml witte wijn
250 ml water
150g gehakte ui
3 laurierblaadjes
2 stuks steranijs
1 takje tijm
70 ml olijfolie
3-4 hele eieren
500g yoghurt
zout, versgemalen peper
Procedure
Breng de kip op smaak met zout en peper. Bak de kip stuk voor stuk in 50 ml olijfolie in een brede en korte pan (met metalen handvatten die ook in de oven kunnen) die je goed hebt verwarmd. Laat de kip aan beide kanten een mooie gouden kleur krijgen.
Verwarm de oven voor op 140°C. Haal de kip uit de pan en leg deze op een bord.
Giet de knoflook, ui, wijn, water, kruiden en specerijen in de pot. Laat ze aan de kook komen en schuim af. Voeg beide stukken kip bovenop elkaar toe aan de pan.
Sluit de pot met het deksel, sluit goed af met aluminiumfolie en plaats in de oven. Bak gedurende 1 uur.
Haal de pot uit de oven en zeef de vloeistof in een kom. Meng de vloeistoffen uit de pot met de yoghurt en de eieren en giet het mengsel terug in de kip. Sluit opnieuw met het deksel en bak in de oven op 180°C gedurende ongeveer 25 minuten.
olijfmagazine.gr