Alle artikelen

Gerst met groenten en rode peper

501views

Deze rode paprika-groentegerst is eenvoudig, gemakkelijk en vooral heerlijk. Kook het zo vaak als je wilt, het zal nooit saai worden, zolang je het maar op smaak brengt met seizoensgroenten!

klaar in 40′

Materialen

60 ml extra vergine olijfolie

1 teentje knoflook, gehakt

1 ui, gehakt

1 wortel, gehakt

100 gr. bloemkool

100 gr. broccoli

100 gr. knolselderij

100 gr. paddestoelen

1 prei

1 stengel bleekselderij

200 gr. weinig gerst

½ theelepel. zoete oregano

1 liter warme zelfgemaakte of gekoelde groentebouillon

1 theelepel. soeplepel rode paprika

zout, versgemalen zwarte peper

Procedure

Snij de bloemkool, broccoli, knolselderij, champignons, prei en bleekselderij in gelijke stukken. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de knoflook, ui, wortel en alle andere groenten 3-4 minuten, terwijl je regelmatig roert met een spatel. Voeg de rode peper, oregano, gerst en zout toe en meng goed.

Zet het vuur laag en voeg de groentebouillon in drie porties toe. Wacht tot de eerste portie is opgenomen voordat je de tweede toevoegt. Roer regelmatig totdat de gerst de bouillon opneemt en puur wordt. Serveer onmiddellijk, bestrooid met wat gehakte peterselie.

Tips

Dit voedsel kan ook in de oven worden gemaakt, maar je moet alle bouillon vanaf het begin aan de pan toevoegen en de gerst af en toe roeren zodat deze niet blijft plakken.

olijfmagazine.gr