Alle artikelen

Gestoofd varkensvlees met kool en fetakaas

#image_title
478views

Wij koken een recept met een ambachtelijk karakter

van Georgië Kofina

Klaar in 2:50′

Materialen

1½ kg varkensvlees zonder botten, in porties gesneden

1 middelgrote kool, ongeveer 1½ kilo, in brede reepjes gesneden

2 theelepel. eetlepel enkelconcentraat tomatenpuree opgelost in 2 kopjes water

5-6 stengels grof gesneden bleekselderij

1 grote ui, gehakt

1 kleine, rode, hete peper

1 kop geraspte fetakaas (optioneel)

½ kopje olie

Zout peper

Procedure

Was het vlees goed en dep het droog. Breng het op smaak met peper en zout en bak het aan alle kanten bruin in de olie. Voeg de ui en de bleekselderij toe, bak ze tot ze zacht zijn en giet 1 kopje water in de pan.

Laat het vlees 10 minuten sudderen en voeg dan de pasta en de rode peper toe. Blijf ongeveer 40 minuten sudderen of tot het vlees zacht maar niet gesmolten is.

Voeg de kool en indien nodig nog wat zout toe en laat het voedsel nog eens 20 minuten sudderen, of tot de kool gaar is. Serveer in diepe borden en strooi er geraspte feta over.

olijfmagazine.gr