Alle artikelen

Het met collageen gevulde drankje waar beroemdheden dol op zijn

#image_title
486views

Het is tijd om te praten over een drankje dat rijk is aan collageen en met sterke ontstekingsremmende eigenschappen, waar beroemdheden dol op zijn en voedingsdeskundigen aanbevelen om regelmatig te consumeren: Bottenbouillon, d.w.z. de bouillon gemaakt van gekookte botten.

Bottenbouillon is een ware rage geworden, deels dankzij beroemdheden waarvan bekend is dat ze erbij zweren. Salma Hayek zegt bijvoorbeeld dat ze dagelijks een kopje drinkt. Voedingsdeskundigen raden het ook om verschillende redenen aan, omdat het zowel de fysieke als de mentale gezondheid ten goede komt. Blijf lezen om erachter te komen waarom het de moeite waard is om het aan uw dieet toe te voegen.

Bottenbouillon is goed voor de spijsvertering

De ontstekingsremmende eigenschappen van bottenbouillon zijn een van de belangrijkste redenen om het in uw dieet op te nemen. De bouillon vermindert darmontstekingen en verlicht enkele symptomen bij mensen met spijsverteringsproblemen. Het is ook licht verteerbaar en helpt het lichaam ander voedsel te verteren. Dankzij chondroïtine en glucosamine (2 moleculen die de gewrichten helpen beschermen) kalmeert het de darmen. Het komt ook de wanden van de darm ten goede, waardoor deze goed kan functioneren.

Bovendien is deze bouillon rijk aan mineralen zoals magnesium, die vaak ontbreken in onze voeding.

Het hoge collageengehalte is ook goed voor je huid
De bouillon, die meestal wordt gemaakt met kippen-, varkens- of runderbotten, is ook erg goed voor je huid. De reden is dat het rijk is aan collageen. Wanneer we dierlijke eiwitten consumeren, consumeren we meestal de spierdelen van het dier, waardoor de belangrijkste bronnen van dierlijk collageen overblijven, zoals pezen en ligamenten.

Bottenbouillon is echter rijk aan collageen, aminozuren, glucosamine en chondroïtine. Ingrediënten die allemaal gunstig zijn voor mensen met gewrichtspijn of chronische aandoeningen zoals artrose. Het heeft immuunvoordelen en is een ideale bron van collageen om de huidkwaliteit te verbeteren.

Een troostmaaltijd die ook nog eens goed is voor de geestelijke gezondheid
De voordelen van deze specifieke bouillon houden echter niet op bij de lichamelijke gezondheid. Bottenbouillon heeft ook psychologische voordelen, omdat het een troostmaaltijd is, zoals een hete soep. Vooral op koude winterdagen zorgt het meteen voor een gevoel van welzijn, waarbij het altijd belangrijk is om aandacht te besteden aan de gerechten waar we van genieten. Aan het bovenstaande kun je toevoegen dat het hoogwaardige vet dat het bevat de gezondheid van de hersenen bevordert.

Hoe bottenbouillon te maken
Deskundigen zijn het erover eens dat de sleutel tot het maken van bottenbouillon is om de ingrediënten op laag vuur te laten sudderen, bij voorkeur in een pot. Door de langzame kookmethode kunt u in wezen genieten van een groter aantal voedingsstoffen. Idealiter moet de bouillon minimaal 24 uur op laag vuur koken. Kies ook voor kwaliteitsbotten, indien mogelijk van grasgevoerd vee of pluimvee met vrije uitloop. De bouillon is ongeveer 5 dagen houdbaar in de koelkast en kan gemakkelijk worden ingevroren.

.damesachtig