Alle artikelen

Het populairste brood bleek het schadelijkst

#image_title
473views

Afhankelijk van het type meel waaruit ze worden geproduceerd, worden bakkerijproducten onderverdeeld in tarwe, rogge, tarwe-rogge en gerst. Bovendien kan elke bloemsoort van de hoogste, eerste of tweede kwaliteit zijn.

Het meest schadelijke broodtype van het bovenstaande is volgens de meeste wetenschappers “gesneden” tarwebrood van eersteklas meel. En hier is waarom.

Volgens de statistieken is wittarwebrood gemaakt van premium meel het populairst en daarom het meest geliefd. Voedingsdeskundigen van over de hele wereld worden het niet beu om ons eraan te herinneren dat alle nuttige stoffen volledig verloren gaan in een dergelijk product.

Dit is precies wat er met je lichaam gebeurt als je te veel brood eet

De Britse cardioloog William Davis beweert dat tarwebrood het gevaarlijkst is. Nog maar twee of drie decennia geleden was tarwe aanzienlijk anders (ten goede) dan wat er nu wordt verkocht. Volgens de Engelsman hebben de hybriden van deze cultuur een aanzienlijk gewijzigde genetische code. Dienovereenkomstig veranderen de eigenschappen van het meel aanzienlijk.

De Russische voedingsdeskundige Andrey Bobrovsky is het ook met Davis eens. Over het algemeen raadt hij aan alleen roggebrood te eten.

En het hoofd van de medische afdeling van een van de klinieken in Connecticut, Andrew Rubman, verwijst naar de resultaten van talloze onderzoeken. Zo werd vastgesteld dat het eten van wit tarwebrood het risico op diabetes sterk verhoogde. Mensen die vatbaar zijn voor deze ziekte lopen risico.

Ook het team van het gezaghebbende internationale kankertijdschrift ‘Journal of Cancer’ staat niet aan de kant van tarwebrood. In één van de in de publicatie gepubliceerde artikelen wordt gesteld dat de regelmatige consumptie van vers wit tarwebrood en het optreden van kanker rechtstreeks verband houden./Zdrave.to

Vind zdrave.to ook leuk op Facebook, waar je nog veel meer nuttige en interessante lectuur zult vinden!