Alle artikelen

Hoe en waarom ervaren huisvrouwen een laurierblad in gehakt stoppen – je zult verrast zijn

#image_title
467views

Veel huisvrouwen stellen zich niet eens voor dat een laurierblad ook in gehakt kan worden gedaan. Meestal wordt dit kruid niet geconsumeerd, maar wordt het tijdens het bakken en koken alleen aan gerechten toegevoegd om een ​​aangenamere smaak en aroma te geven.

Maar ervaren huisvrouwen weten hoe ze het aan gehakt moeten toevoegen, zodat ze gehaktballen sappiger en smakelijker dan ooit maken.

Laurierblad in gehakt

In dit geval is het niet een kwestie van direct toevoegen van het kruid. Het is alleen nodig om er een bouillon van te maken en deze aan het gehakt toe te voegen.

De gehaktballetjes worden zachter en sappiger dan ooit als je dit fruit in het gehakt doet

Het vervangen van de vleesbouillon door gewoon water, zoals aanbevolen in sommige recepten, is niet het beste idee, omdat het smaak noch aroma heeft.

In deze situatie doen ervaren huisvrouwen het volgende: een kleine hoeveelheid water (1 kopje per 1 kg gehakt) wordt op het fornuis aan de kook gebracht en er worden 1-2 laurierblaadjes aan toegevoegd.

Laat de pan nog een minuut op het vuur staan, haal hem dan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Giet een half kopje hiervan bij het gehakt en de gehaktballetjes zijn sappiger dan ooit

Het is dit aromatische water dat in het gehakt moet worden gegoten, waarna het goed moet worden gekneed.

Bedek de gehaktkom met huishoudfolie en zet 30-40 minuten in de koelkast. Na de aangegeven tijd kunt u beginnen met het toevoegen van de rest van de ingrediënten aan het gehakt, het vormen en verwarmen van de gehaktballetjes.