Alle artikelen

Hoeveel voordelen hebben mandarijnen? Het winterfruit dat ons vult met calcium

#image_title
475views

Het kleine formaat is omgekeerd evenredig met de vele voordelen voor uw gezondheid. De calorische waarde van mandarijnen is bijna te verwaarlozen voor het lichaam.

En omdat de voordelen van de consumptie ervan ontelbaar zijn, is de mandarijn een ideaal tussendoortje voor op kantoor, een uniek dessert na de maaltijd, maar ook een uitstekende keuze voor een avondtraktatie, omdat het op de beste en meest natuurlijke manier de kwellende slapeloosheid bestrijdt. !

Sterk immuunsysteem

De frequente consumptie ervan beschermt het lichaam tegen verkoudheid en griep, terwijl de krachtige werking ook ernstigere ziekten bestrijdt. Volgens onderzoeken, die van tijd tot tijd het levenslicht hebben gezien, verkleint de consumptie van mandarijnen de kans aanzienlijk dat iemand een beroerte, een hartaanval, diabetes, aderverkalking of verschillende soorten kanker krijgt.

Natuurlijk kalmerend middel

Het is bewezen dat mandarijn de functies van de spijsvertering versnelt en daarom is het een eersteklas dessert, terwijl de werking ervan ook kalmerend en kalmerend is en daarom slapeloosheid bestrijdt en een kalme en rustgevende slaap geeft.

Kan beschermend zijn tegen kanker

Mandarijnen zijn, net als sinaasappels, waardevolle bronnen van flavonoïde antioxidanten, zoals neranginine, neransine, hesperetine, vitamine A, carotenen, xanthine en luteïne. Maar in feite leveren ze meerdere malen hogere concentraties antioxidanten dan sinaasappels, stoffen waarvan is vastgesteld dat ze bijdragen aan ons voorstel tegen kanker.

Vermindert ochtendmisselijkheid tijdens de zwangerschap

Mandarijn verlicht de pijn, is samentrekkend en slijmoplossend en is ook ideaal voor de behandeling van ochtendmisselijkheid tijdens de zwangerschap.

Het zit vol vezels

Elke kop mandarijnen (ongeveer 2 middelgrote mandarijnen) levert 3,5 gram vezels. Het lichaam breekt vezels niet af in energie zoals bij andere koolhydraten. Vezels bestrijden obesitas en helpen ook het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen, wat op zijn beurt het risico op coronaire hartziekten helpt verminderen. Elke portie mandarijnen levert respectievelijk 14% en 9% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels voor mannen en vrouwen.

Ook rijk aan calcium

Mandarijnen zijn rijk aan calcium, aangezien elke 100 gram van deze specifieke vrucht 37 mg calcium bevat. Calcium bevordert de gezondheid van de botten en kan ook nuttig zijn bij gewichtsverlies. Volgens onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift “Nutrition” kan calcium helpen bij gewichtsverlies in combinatie met een caloriearm dieet.

Alternatief gebruik

De mandarijnolie is uitstekend en komt uit de koude persing van de schil van de vruchten en heeft een intens, zoet en koel karakteristiek aroma. Het wordt in de aromatherapie gebruikt als een ontspannend kalmerend middel, kalmerend middel, antirimpelmiddel, antiseptisch en kalmerend middel. Het is ook geïndiceerd voor een rustige en aangename slaap, bij spijsverteringsstoornissen en bij gevallen van vochtretentie, vette huid, zwaarlijvigheid, acne en indigestie.

  • Voedingswaarde
  • 53 calorieën
  • 0,2 gr vet
  • 12 gr. koolhydraten
  • 0,6 gram eiwitten
  • 1,7 gr. vezel

vorm.gr