Alle artikelen

Is honing echt zo nuttig?

#image_title
153views

Velen werden in hun kindertijd behandeld tegen verkoudheid met honing – of het nu in hete melk, kruidenthee of gewoon met een lepel ervan was.

Voedingsdeskundige Nataliya Kruglova is echter van mening dat de eigenschappen van het product enigszins overdreven zijn.

Is het waar dat honing niet aan hete thee mag worden toegevoegd?

“Het idee om honing te gebruiken komt uit de traditionele geneeskunde: het wordt gebruikt als er geen andere middelen zijn. Tegenwoordig kan het product worden gebruikt in perioden van verminderde eetlust als gevolg van ziekte. Honing is qua koolhydraatgehalte een redelijk geconcentreerd product. Het kan de voeding tijdens ziekte verder verrijken”, legt de specialist uit.

Honing bevat vitamines, maar Kruglova raadt niet aan om het als hun belangrijkste bron te beschouwen, omdat er weinig van deze organische stoffen in het product zitten.

Bovendien bevat honing vrij veel calorieën. Honing bevat enzymen die virusziekten kunnen helpen voorkomen. U moet echter niet volledig op het product vertrouwen – het is eenvoudigweg een extra middel om de immuniteit te versterken, concludeert de voedingsdeskundige./Zdrave.to

Vind zdrave.to ook leuk op Facebook, waar je nog veel meer nuttige en interessante lectuur zult vinden!