Alle artikelen

Laurierblad en cognac – de behandeling van herfstreuma

#image_title
471views

Laurierblaadjes bevatten ongeveer 2% etherische olie, waarvan de belangrijkste componenten cineol en eugenol zijn. Hoewel laurierblaadjes meestal in hun geheel worden gebruikt, worden ze ook in poedervorm verkocht.

100 gram laurierblaadjes bevat 313 kilocalorieën, 7,6 gram eiwit, 5,4 gram water, 48 gram koolhydraten, 26 gram voedingsvezels, 8,36 gram vet, waarvan 1,1 gram omega-3-vetzuren.

Tegelijkertijd bevat het laurierblad ook vitamine A, vitamine C, thiamine, riboflavine, niacine, foliumzuur en vitamine B6 in wisselende hoeveelheden. Onder de mineralen die het bevat, zijn calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, natrium, zink, koper, mangaan en selenium prominent aanwezig.

Sla het laurierblad niet over als u last heeft van slapeloosheid

Planten worden doorgaans niet in grote hoeveelheden geconsumeerd. Wanneer ze als specerij worden gebruikt, kunnen ze niet in alle voedingsbehoeften van het lichaam voorzien. Hun regelmatige consumptie levert echter ook een belangrijke bijdrage aan de voeding.

Laurierblad en cognac – de behandeling van herfstreuma

Laurierblaadjes staan ​​bekend om hun ontstekingsremmende eigenschappen. Helpt bij het verlichten van spierpijn bij reuma, verstuikingen en gewrichtspijn.

Laurierblaadjes met cognac tegen herfstreuma

Benodigde ingrediënten:

30 jaar – vers laurierblad;

300 ml – sterke cognac – 600

Voorbereiding:

Plet de laurierblaadjes en doe ze in een fles met wijde opening. Giet de cognac erover. Bewaren in de fles, goed gesloten gedurende tien dagen – kamertemperatuur. Het wordt gefilterd en aangebracht op de plaats van spierpijn bij reuma.

Het artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en is geen aanbeveling of vervanging voor professioneel advies.