Alle artikelen

Makkelijke truffels met chocolade en kastanje

#image_title
164views

Stelios Parliaros geeft ons het perfecte recept voor makkelijke chocolade- en kastanjetruffels. Met een paar ingrediënten hebben wij de heerlijkste truffels.

Materialen

Voor 10 stuks van 90 gr.

  • 1.000-1.200 gr. kastanjes met de schil (om 500 g pure kastanjepuree te hebben of
  • 500gr. kastanjepuree klaar)
  • 130 gr. poedersuiker
  • 125gr. boter op kamertemperatuur
  • 125gr. couverture 55% cacao
  • 30 ml rum
  • truffel, voor de topping

Procedure

Kook de kastanjes in een grote pan met koud water tot ze zacht zijn. Laat ze een beetje afkoelen en pel ze. Pureer de kastanjes in de blender door ze samen met de helft van de poedersuiker op te kloppen.

Meng in een kom de boter met de rest van de suiker en de couverture die au bain-marie (zet een vuurvaste kom op de rand van een pan met een beetje kokend water, zonder dat de bodem het water raakt) of in de magnetron.

Voeg al roerend de 2 mengsels en de rum toe en laat het een tijdje in de koelkast staan ​​om het mengsel uit te laten harden en in vorm te kunnen brengen. Vorm er 10 balletjes van 90 g van. en bestrijk ze met truffel die we op een groot bord hebben uitgesmeerd. Laat ze ongeveer 2 uur in de koelkast uitharden voordat je ze serveert.

olijfmagazine.gr