Alle artikelen

Osobuko met rode wijn en kruiden

#image_title
515views

Een uitbundig recept met osombouko, dat je ook aan feestelijke, familiale tafels kunt serveren.

Porties: 4-6

Materialen

Voor de lul

4 porties osobuko

30 ml extra vergine olijfolie

2 uien, gehakt

2 teentjes knoflook, gehakt

2 wortels, gehakt

3 kruidnagels

4-5 pimentkorrels

1 kaneelstokje

¼ theelepel. zoete wilde komijnzaadjes

1 laurierblad

2 sinaasappelschillen

200 ml rode wijn van goede kwaliteit

150 ml tomatensap

150 ml zelfgemaakte of gekoelde vleesbouillon

Zout peper

Voor de rijst

7-8 stukjes Kozani-dooier

¼ theelepel. zoete kurkuma

1 theelepel. eetlepels extra vergine olijfolie

1 ui, gehakt

100g gedroogd fruit (abrikozen, dadels, enz.)

1 theelepel. van pijnboompittensoep

2 theelepel. eetlepels cashewnoten, gebroken

2 theelepel. zwarte bessensoep

¼ theelepel. zoete kaneel

300g rijst voor pilaf, gekookt

100g olie kaas

1 theelepel. eetlepels boter

Zout peper

Procedure

Bak het vlees in een pan op hoog vuur in olijfolie tot het aan alle kanten kleur krijgt. Voeg de ui, knoflook en wortels toe en roer met een spatel gedurende 1 minuut.

Voeg de kruiden en de sinaasappelschillen toe en blus af met de wijn. Laat de alcohol verdampen en voeg het tomatensap, de bouillon en zout en peper toe.

Dek af met een deksel en laat 2,5 tot 3 uur op laag vuur sudderen tot de saus dikker wordt. Controleer regelmatig de vloeistof.

Voor de rijst: Week de plekken van Kozani’s dooier en de kurkuma in 150 ml heet water. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui, het gedroogde fruit, de pijnboompitten, de cashewnoten en de rozijnen, onder voortdurend roeren tot de ui goudbruin kleurt. Voeg de kruiden, het aromatische water, de gekookte rijst, het zout en ten slotte de boter en de geraspte kaas toe.

Serveer onmiddellijk op borden met de osombouko.

olijfmagazine.gr