Alle artikelen

Ovenreuzen met gehaktballetjes | zarpanews.gr

#image_title
471views

Een andere manier om de reuzen te bereiden, door ze te combineren met gehaktballetjes in een zeer smakelijk recept.

van Ioanna Stamoulos

Klaar over 15:00 uur

Materialen

500g gigantische bonen, een nacht in water geweekt

1 grote ui, fijngehakt

1 rode paprika in reepjes

1 gele paprika in reepjes

1 groene paprika in reepjes

¾ kopje olijfolie

2 rijpe tomaten, geraspt

1 theelepel. zoete suiker

2-3 takjes bleekselderij, gehakt

wat dille gehakt

Voor de gehaktballetjes

400g varkensgehakt ging 2 keer door de machine

2 sneetjes korstloos brood

1 kopje rode wijn

1 middelgrote ui in vieren

2 theelepel. olijfolie soep

½ theelepel. gemalen zoete venkelzaad

7-8 takjes peterselie

½ theelepel. droge zoete tijm

zout, versgemalen peper

Procedure

Giet de reuzen af ​​en kook ze in vers water tot ze zacht zijn. Reserveer een kopje kokend water en laat de bonen uitlekken. Breng ze over naar een pan of keramische pot.

Bereid ondertussen de gehaktballetjes: Week het brood in de wijn, knijp uit en bewaar de wijn opzij. Snijd de ui samen met de peterselieblaadjes en olijfolie fijn in de blender. Meng het gehakt in een kom met het brood, het uienmengsel, het venkelzaad, de tijm en eventueel peper en zout. Laat het mengsel in de koelkast staan ​​en verwarm de oven voor op 200°C.

Bereiding van de saus: Fruit de ui in een pan lichtjes met 1/3 van de olijfolie en voeg de paprika toe. Bak 3-4 minuten en blus af met de wijn (van de gehaktballetjes). Voeg onmiddellijk daarna de geraspte tomaat, suiker en zout en peper toe. Kook ongeveer 5 minuten en giet dan de saus over de bonen in de pan. Voeg de bleekselderij, de dille, een beetje olijfolie en het water dat je hebt gereserveerd toe en kook het voedsel afgedekt (met aluminiumfolie of een deksel) tot de saus zacht wordt en de reuzen gaar zijn.

Vorm ondertussen het gehakt tot kleine gehaktballetjes, haal ze door een lichte bloem en bak ze in de olijfolie die je hebt gereserveerd. Als ze aan beide kanten bruin zijn, haal je de gehaktballetjes eruit en laat ze uitlekken op een bord bekleed met absorberend keukenpapier.

Tien minuten voordat de bonen gaar zijn, haal je de pan uit de oven en doe je de gehaktballetjes tussen de bonen. Schud de pan om de saus te mengen en plaats het voedsel terug in de oven en bak het gedurende 10 minuten zonder folie. Laat het voedsel buiten de oven afkoelen voordat u het op borden serveert.

olijfmagazine.gr