Alle artikelen

Overmatig gebruik van walnoten veroorzaakt leverkanker?

#image_title
145views

We kennen allemaal de voordelen van walnoten voor de menselijke gezondheid. Het blijkt echter dat het overdrijven van deze smakelijke noten schadelijk kan zijn. Voedingsdeskundige Monika Reinagel, auteur van talloze onderzoeken naar gezond eten, beweert dat een overvloed aan walnoten tot leverkanker kan leiden.

Dit echt nuttige product is een onderdeel van veel diëten en voedingssystemen die helpen bij veel ziekten, maar ook bij gewichtsverlies. Recent onderzoek door wetenschappers heeft echter aangetoond dat walnoten niet zo onschadelijk zijn als eerder werd gedacht.

6 tekenen dat u leverproblemen heeft

De auteur van het onderzoek op het gebied van goede voeding, de beroemde wetenschapper Monika Reinagel, legt uit waarom overmatige consumptie van walnoten gevaarlijk kan zijn. Volgens haar kunnen de stoffen die erin zitten, wanneer ze zich in het lichaam ophopen, de oorzaak worden van oncologische en andere leverziekten. Noten kunnen schadelijk zijn vanwege de grote hoeveelheid aflatoxine die erin zit, een derivaat van een schadelijke schimmel.

Dit organisme wordt meestal in de bodem aangetroffen en kan sommige voedselgewassen aantasten. Vooral granen, peulvruchten en noten. De aangetaste gewassen beginnen te rotten, waarbij een aantal potentieel schadelijke verbindingen worden geproduceerd: mycotoxinen, waaronder aflatoxinen, die al lang als kankerverwekkend worden beschouwd.

Als ze voortdurend worden opgenomen, beschadigen ze de lever en kunnen ze de oorzaak worden van oncologische ziekten. Bovendien irriteren de sporen van de schimmel en zijn ze in staat longcellen te vernietigen. Ondanks dit alles bevatten walnoten ook een grote hoeveelheid vitamine E. Het is nuttig voor de huid, het cardiovasculaire systeem en de hersenen. Het bevat ook veel fytosterolen, die het cholesterolgehalte reguleren.

Walnoten helpen immers de hart- en hersenfunctie en de bloedvaten te verbeteren, maar als ze in overmatige hoeveelheden worden geconsumeerd, hebben ze een negatieve invloed op de lever.