Verse pasta en kip gestoofd met gerookte pancetta maken dit gerecht tot een echte traktatie voor de smaakpapillen…
van Christoforos Peskia
Klaar in 1:55′
Materialen
10 stukken kip
100g meel
100 ml olijfolie
100g gerookte pancetta, in blokjes gesneden
200g gehakte ui
2 teentjes knoflook, gehakt
2 hele wortels
2 stengels bleekselderij
500 ml rode wijn
500 ml kippenbouillon
1 laurierblad
½ bosje gehakte peterselie
½ bosje salie, gehakt
verse pappardelle
Geraspte parmezaanse kaas
Zout peper
Procedure
Zout, bloem en bak de kopanakis in een pan met olijfolie tot ze aan alle kanten gekleurd zijn. Leg ze op een bord en gooi het overtollige vet uit de pan.
Doe de ui en de pancetta in dezelfde pan en bak 1 minuut. Voeg de resterende bloem toe, daarna de knoflook en bak nog 1 minuut. Blus met wijn. Zodra het verdampt is, voeg je de bouillon, het laurierblad, de wortels en de selderij toe en laat je het geheel 5 minuten schuimen.
Voeg de kip toe. Dek de pan af en kook gedurende 2 uur en 30 minuten.
Laat de kip in de pan afkoelen in zijn sappen. Plaats de pot in de koelkast.
Verwijder de volgende dag het vet dat zich op het oppervlak heeft verzameld en verwarm het voedsel. Kook indien nodig de saus om in te dikken.
Kook in een andere pan de pappardelle volgens de instructies op de verpakking. Zeef ze en meng ze in de pan met de kip. Bestrooi met peterselie en salie, breng op smaak met zout en peper, bestrooi met kaas en serveer onmiddellijk op borden.
olijfmagazine.gr