Alle artikelen

Souhli: Een traditionele Kretenzische wijnkelder.

#image_title
456views

De foliepakjes met de pittige vulling van dunne plakjes kalfsvlees en goede Kretenzische graviera zijn een traditioneel Kretenzisch wijnvoorgerecht.

Materialen

300g korst

1½ kg rundvlees zonder botten, in dunne, langwerpige plakjes gesneden

250g Kretenzische kefalograviera, dun gesneden als vlees

½ wijnglas witte wijn

½ kopje gesmolten boter

½ kopje olijfolie van eerste persing

500g tomaten, gesneden

Zout peper

Procedure

Kruid de plakjes vlees met peper en zout en bak ze in olijfolie tot ze kleur krijgen. Je blust ze met wijn. Laat je vlees ongeveer 30-40 minuten sudderen, voeg indien nodig een beetje water toe, tot het zacht wordt.

Snijd het korstvel in vierkante stukken, hetzelfde als de stukken vlees.

Bestrijk de bladeren één voor één met boter en leg in het midden van elk een plakje vlees. Leg een stukje kaas en 1-2 plakjes tomaat op het vlees. Sluit het vel door eerst de twee randen naar binnen te vouwen en vervolgens de andere twee tegenoverliggende zijden. Maak de voegen een beetje nat om te voorkomen dat ze opengaan. Herhaal het proces met de rest van de ingrediënten.

Leg de pakketjes met de gevouwen kant naar beneden op een ingevette bakplaat.

Bestrijk het oppervlak met een beetje boter en bak de spiesjes in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende ongeveer 25-30 minuten of tot ze roze kleuren.

olijfmagazine.gr