Alle artikelen

Tien dingen die je uit je keuken moet verwijderen

#image_title
377views

Wilt u uw keuken vernieuwen? Om uw ruimte te laten ademen en dus ook te laten ademen? Je hoeft helemaal niets te kopen. Geen meubels, geen gereedschap, geen versieringen. Vandaag ga je iets anders proberen. Vandaag ga je je keuken binnen en ontdoe je van alles wat je niet nodig hebt, alles wat hem vult, vult hem en maakt hem spraakzaam. Ik wil dat je zin krijgt om te koken als je de keuken binnenkomt. Of voel je gewoon kalm en drink koffie bij het raam. Lees welke 10 dingen je weg moet doen, van toonbanken, lades, koelkast en kasten om de belangrijkste kamer in huis een update te geven, zonder een cent uit te geven.

1. Reinigingsproducten en gereedschappen die je al jaren gebruikt
Open het kastje onder de gootsteen en gooi alles weg wat je ruim anderhalf jaar niet hebt gebruikt. Die ontsmettingsspray waar je van moet niezen en die je maar één keer hebt gebruikt? Je hebt het niet meer nodig.

2. Dingen op het aanrecht die niet in de keuken thuishoren
Je hoeft ze niet weg te gooien, maar vangt ze één voor één op en plaatst ze op andere plekken in huis, waarvoor ze bedoeld zijn. Opladers, aanstekers, brillenkokers en alles wat niet met de keuken te maken heeft, haal ze van de toonbank, zodat je ruimte kan ademen.\

3. Verzamelde papieren, aantekeningen, bonnetjes
Omdat je de bewijzen nodig hebt, verzamel ze allemaal in een schoenendoos en plaats deze ergens anders in huis (zodat je ze altijd zult onthouden). De geschreven of gedrukte recepten verzamel je allemaal in een map en bewaar deze samen met je kookboeken of tijdschriften. En de verschillende stukjes papier die je nooit nodig hebt gehad, kun je weggooien.

4. Beschadigde taps toelopende delen of geen doppen
De oude plastic tapers die je keer op keer hebt gebruikt en al bedorven zijn, gooi ze gewoon in de recycling. Wie weet worden ze zelfs gevaarlijk. Zoals de goedkope tappers waarvan je de doppen kwijt bent en die je om praktische redenen nooit zult gebruiken.

5. Gebarsten borden, glazen en overmatig versleten bestek
Het overduidelijke. Om sentimentele redenen kunt u enkele kapotte borden of kopjes bewaren, maar bewaar ze niet allemaal omdat u ze om veiligheidsredenen niet opnieuw kunt gebruiken. Evenals zeer versleten pannen die ook gevaarlijk kunnen worden. Weg met ze.

6. De duizenden sticky notes, tekeningen, magneten, foto’s van de koelkastdeur
Luister naar me. En mijn koelkast heeft een groot aantal reisherinneringen (magneten van overal), ansichtkaarten, enkele foto’s en post-its geschreven door vrienden. Maar af en toe is het goed om ze op te ruimen, zodat je niet de koelkast opent en bang bent dat alles in elkaar stort. We zeiden immers dat je af en toe ook de buitenkant van de koelkast moet schoonmaken.

7. Verlopen voedsel uit kasten en koelkast
Je hebt hier geen uitleg nodig. Gooi oude blikjes en verlopen voedsel weg. En veeg af en toe de kasten en planken van de koelkast af met een doek en een ontsmettingsmiddel.

8. Gebarsten noten, ongeparfumeerde kruiden en oudbakken meel
Hier moet je, in dezelfde logica als voedsel waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken, ook voedsel weggooien waar geen houdbaarheidsdatum op staat, omdat je het misschien in bulk hebt gekocht of in glazen potten hebt bewaard. Voor noten is een korte test voldoende; je ruikt alleen de kruiden en het meel (vooral als het volkorenmeel, dinkel, maïsmeel, griesmeel, etc. is), en als je niet meer weet wanneer je het hebt gekocht – ook al Als je het niet weet, is het in de mottenballen gestopt. Je kunt er beter vanaf komen.

9. Oude verpakkingen van afhalen, servetten en losse sauzen/dressing van bezorging
Soms is het opbergen van de plastic tapers die de Chinezen meebrengen een praktische oplossing voor een tussendoortje. Maar onthoud dat ze niet zijn ontworpen om keer op keer te worden gewassen en langdurig te worden gebruikt. Zodra je ze ziet bederven, moet je ze verwijderen. Individuele mosterd, mayonaise enz. Als u ze niet binnen een paar maanden gebruikt, gooi ze dan weg. En de servetten uit de kebabwinkel, gebruik ze deze week of doe ze weg, want ze zijn een doorn in het oog!

10. Bezorgmenu
We leven in het digitale tijdperk, beste lezer. Je hoeft niet al deze menu’s te bewaren – vooral niet als sommige oud zijn en hun gerechten hebben veranderd – omdat ze allemaal op internet te vinden zijn. En als die er niet zijn (voor veel winkels op het platteland) of als je een traditionele telefoonman bent, geen probleem. Bewaar gewoon de 2-3 die je het vaakst gebruikt en de andere waar je nog nooit naar hebt gekeken, gooi ze weg.

bron: tromaktiko.gr