Alle artikelen

Velen beschouwen deze saus als schadelijk, maar hij bleek het nuttigst in de keuken

#image_title
486views

Sauzen, of zoals ze sinds kort dressings worden genoemd, zijn een van de favoriete toevoegingen van koks, waarmee ze de smaak van de hoofdingrediënten in sommige gerechten verrijken.

Welke groenten mogen niet samen in een gerecht worden gedaan?

Sauzen kunnen koud en warm zijn, zoet en zout, maar ze hebben altijd een vloeibaar ingrediënt nodig. Er zijn sauzen die worden bereid door het extraheren van kruiden, fruit enz., bijvoorbeeld sojasaus.

Tegelijkertijd waarschuwen deskundigen dat ze vaak veel calorieën bevatten en dat men voorzichtig moet zijn met het gebruik ervan. Mayonaise wordt bijvoorbeeld als voorzichtig geconsumeerd beschouwd. Volgens voedingsdeskundige en kandidaat voor medische wetenschappen Margarita Arzumanyan is zelfgemaakte mayonaise echter de meest bruikbare saus.

De deskundige wijst erop dat naar haar mening de meest bruikbare saus degene is die thuis wordt bereid. Ze voegde eraan toe dat de mayonaise die nodig is voor salades veel calorieën bevat, maar haar traditionele recept bevat vrijwel geen schadelijke ingrediënten.

11 goede redenen om dagelijks tomaten te eten

De deskundige benadrukte dat voor zelfgemaakte mayonaise plantaardige olie, eigeel, citroensap, mosterd, een kleine hoeveelheid zout en suiker nodig zijn.

Industrieel geproduceerde mayonaisesaus kan echter overtollig zout en verschillende voedseladditieven bevatten, merkte de voedingsdeskundige op.

Arzumanian voegde eraan toe dat in de winkel gekochte ketchup ook overmatige hoeveelheden zout, voedseladditieven en zetmeel kan bevatten. Als je zelf tomatensaus maakt, krijg je volgens haar een heel ander product. Ze voegde eraan toe dat elke zelfgemaakte saus beter zal presteren dan zijn tegenhanger die in de winkel wordt gekocht. zdrave.to

Vind zdrave.to ook leuk op Facebook, waar je nog veel meer nuttige en interessante lectuur zult vinden!