Alle artikelen

Velen beschouwen dit voedsel als schadelijk, maar het brengt onverwachte voordelen met zich mee

#image_title
474views

Weinig mensen weten dat de beste zelfgemaakte zoetigheden worden gemaakt als er reuzel in zit, en de in dit product gebakken aardappelen hebben eenvoudigweg geen gelijke. Voor de meeste mensen wordt dit voedsel echter als schadelijk beschouwd.

90% van de mensen gelooft dat kokosolie heilzaam is. Maar het is erger dan reuzel!

Reuzel is eigenlijk een soort vet dat wordt verkregen nadat het spek van een varken/of talg/ een warmtebehandeling heeft ondergaan. Er zijn twee toestanden van reuzel bekend: vast en vloeibaar. De eerste vorm is kenmerkend voor gekoeld reuzel, en de tweede ontstaat wanneer het vet wordt verwarmd.

Gekoeld reuzel wordt gekenmerkt door een dikke consistentie, witte kleur, luchtigheid en een licht aroma. Bij verhitting wordt het transparant en wordt de geur intenser. Reuzel heeft een specifieke smaak die velen aanspreekt. Dit is de reden waarom het veel wordt gebruikt voor kookdoeleinden.

Tegelijkertijd heeft het echter ook veel gezondheidsvoordelen.

Therapeut en tv-presentator Elena Malysheva en haar collega’s – immunoloog Andrey Prodeus en cardioloog German Gandelman – onthullen onverwachte gunstige eigenschappen van reuzel.

Magische reuzel en calendulazalf

Experts zeggen dat de consumptie van dit product het risico op een beroerte vermindert en ook helpt bij het bestrijden van ontstekingen.

“De consumptie van vaste soorten vet, namelijk reuzel, vermindert het risico op een beroerte”, merkte Malysheva op.

Prodeus zei ook dat reuzel het risico op atherosclerotische plaques niet verhoogt.

Malysheva vestigde ook de aandacht op het feit dat varkensvlees nuttige meervoudig onverzadigde vetzuren bevat.

“Van alle soorten vlees is varkensvlees het nuttigst”, benadrukte de dokter. “Ook verminderen meervoudig onverzadigde vetzuren ontstekingen”, voegde Prodeus eraan toe.

Gandelman legde op zijn beurt uit dat het niet nodig is om specifiek spek te consumeren om atherosclerose te voorkomen, aangezien het een calorieproduct is.

“Maar als je zin hebt om spek te eten, dan kun je één stuk eten, het schaadt je gezondheid niet”, concludeerde de cardioloog./zdrave.to

Vind zdrave.to ook leuk op Facebook, waar je nog veel meer nuttige en interessante lectuur zult vinden!